România a atras 11 miliarde de euro din banii europeni în actuala perioadă de programare, prin Politica de Coeziune şi PAC

România a atras până în prezent 11,04 miliarde de euro bani europeni în actuala perioadă de programare (2014-2020), prin Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, cărora li se adaugă alte 7,92 miliarde de euro ce reprezintă plăţi directe către fermieri, a declarat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, potrivit Agerpres. Astfel, rata de absorbţie a României a ajuns la 36%, la doar trei puncte distanţă de media Uniunii Europene, care este de 39%.
„Valoarea totală a liniilor de finanţare deschise a ajuns la 26,43 miliarde euro, ceea ce reprezintă 96,5% din alocarea totală a României în actuala perioadă de programare. 46,75 miliarde euro este valoarea proiectelor depuse pentru aceste linii de finanţare, iar 29,4 miliarde euro este valoarea totală a contractelor de finanţare semnate, rata de contractare ajungând la 105%”, a precizat secretarul de stat în MFE.

continuare articol

Scroll to Top

Caută