Alinso arata că investițiile majore în infrastructura publică sunt esențiale pentru o redresare rapidă a dezvoltării economice și bunăstării pe termen lung

Grupul Alinso, o companie internațională de top care administreaza parcuri de afaceri și industriale și care este prezentă în România prin PWP București Nord, arata ca investițiile în infrastructura publică ar fi o modalitate extrem de eficientă pentru România de a restabili activitatea de afaceri, de a atrage noi investiții care rezultă într-un mediu economic competitiv pe termen lung.

Ivan Lokere, CEO al grupului Alinso, a declarat: „Investițiile în infrastructura publică, autostrăzile si – sa nu uitam școlile și infrastructura medicală -s-au dovedit a fi un instrument esential pentru a ajuta economiile să se redreseze și să crească, având în vedere efectul lor multiplicator dovedit. România poate transforma această criză într-o oportunitate, angajându-se in realizarea de investiții mari în infrastructură, necesarul estimat de investiții pentru următorii 10 ani, fiind de 40 de miliarde euro, potrivit evaluărilor proprii ale autorităților. ”

Se asteapta ca situatia de urgenta in sanatatea publica din Romania sa scada în următoarele săptămâni, iar atunci, redresarea economică va deveni prioritatea numărul unu. Primul pachet de stimulare economică și fiscală, în valoare de 2% din PIB, a fost déjà aprobat de autoritățile române, în timp ce se discută acum un sistem de sprijin direct pentru IMM-uri, in valoare de 750 milioane de euro. „Noi înșine am investit câteva milioane euro în infrastructură, precum drumuri și utilități și suntem bucurosi să constatam că Uniunea Europeană a remarcat realizarile noastre în atragerea de clienti importanti – deopotriva companii autohtone si straine. Această criză va accelera tendințele structurale și acum este momentul să surprindem sansa ca România să reprezinte un mediu atractiv, stabil și previzibil, in care sa se traiasca si sa se munceasca bine, care să atragă și să păstreze talentulele, valorile ”, a spus Ivan Lokere.

Într-adevăr, diferențiatorul pentru a menține și atrage talentul – valoarea este în primul rând calitatea vieții și aceasta implică invatamant de înaltă calitate și un sistem de asistență medicala fiabil. Investițiile în infrastructură au ca rezultat crearea de locuri de muncă pentru persoane de diverse categorii și contribuie, astfel,  la stabilitatea socială.

Beneficiile investițiilor mari în infrastructură pot fi observate cel mai bine la PWP București Nord, cel mai mare parc industrial din Europa de Sud-Est dezvoltat de Grupul Alinso, cu o suprafață de peste 300 ha. Situat în imediata vecinătate a autostrăzii A3 București – Ploiești, la răscrucea a 3 coridoare de transport pan-europeneși un terminal intermodal, PWP Bucharest North Park găzduiește peste 3.000 de angajați, care lucrează pentru peste 60 de companii internaționale, din industrii precum Pharma, Logistică, producție de înaltă tehnologie. Acest lucru se traduce nu numai în numeroase locuri de muncă, ci și în locuri de muncă și venituri indirecte pentru o serie de furnizori, ceea ce inseamna multe taxe și contribuții la veniturile comunitatii.

Scroll to Top

Caută