Rambursarea TVA si activitatea de control a ANAF, in perioada starii de urgenta

În luna martie 2020, ANAF a restituit TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei, aferente unui numar de 24.526 deconturi (fața de 1,6 miliarde de lei media rambursarilor din primele douã luni ale anului 2020).

De la data declararii starii de urgența, ANAF a accelerat procesul de rambursare a TVA prin relocarea personalului implicat în acțiunile de control suspendate. Totodatã, ANAF a desfașurat campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregatite cu rapiditate compensarile și restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare.

În vederea implementarii mecanismului de rambursare care vizeaza soluționarea rapida a deconturilor de TVA, ANAF a elaborat un proiect de act normativ care se afla în prezent în circuitul de avizare interna.

În aceasta perioadã, ANAF a suspendat acțiunile de control fiscal, cu excepția verificarilor aferente soluționarii rambursarilor de TVA cu control anticipat, a acțiunilor de control care pot fi continuate prin utilizarea unor mijloace de comunicare la distanța.

Detalii pe Bucuresti Business

Scroll to Top

Caută