Dezbatere pe tema situatiei firmelor prahovene din turism si HoReCa, in contextul pandemiei COVID-19

In data de 25 mai 2020, s-a desfasurat, la initiativa Consiliului Judetean Prahova, prin Dl. Bogdan Toader – Presedinte, la sala „Europa” de la Palatul Administrativ Ploiesti, o dezbatere pe tema situatiei firmelor prahovene din turism si HoReCa, in contextul pandemiei COVID-19.

 

Camera de Comert si Industrie Prahova a fost reprezentata de Dl. Aurelian Gogulescu – Presedinte, care a prezentat o serie de date privind reprezentarea domeniului turismului in ansamblul economiei prahovene, precum si concluziile studiului realizat recent de CCI Prahova, pe tema impactului COVID-19 asupra mediului de afaceri prahovean – cu evidentierea situatiei din turism.

 

La dezbaterea moderata de Presedintele Consiliului Judetean Prahova – Dl. Bogdan Toader, au participat si si-au expus punctul de vedere cu privire la criza prin care trece acest sector important pentru economia judetului Prahova, reprezentanti ai agentiilor de turism, hotelurilor, restaurantelor, crame, dar si reprezentanti ai primariilor de localitati cu un important potential turistic, inclusiv Primaria Municipiului Ploiesti.

 

In urma acestei dezbateri, au reiesit cateva propuneri, idei de masuri si actiuni utile a fi implementate, in vederea limitarii pierderilor majore pe care le-a suferit pana acum acest sector:

  • Scutirea operatorilor din turism de impozitele pe terenuri si cladiri, pana la sfarsitul anului 2020;
  • Suportarea in solidar – de la bugetul de stat – alaturi de angajator, a salariilor angajatilor operatorilor din turism, care – astfel – pot fi pastrati cu norma intreaga pe perioada in care sunt instituite starea de urgenta si starea de alerta.
  • Suportarea de catre angajator doar a valorii nete a salariilor catre angajati, urmand ca, in perioada in care sunt instituite starea de urgenta si starea de alerta, angajatorul sa nu mai plateasca impozitul pe salarii;
  • Promovarea turismului prahovean, in vederea atragerii de turisti din toate judetele tarii – in cadrul unei campanii realizate in mass-media nationala, cu sustinerea financiara a Consiliului Judetean Prahova. Pentru implementarea acestei masuri, Presedintele Consiliului Judetean a propus realizarea in cel mai scurt timp a unui grup de lucru format din conducerile Consiliului Judetean Prahova, Camerei de Comert si Industrie Prahova si Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

 

Totodata, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a punctat, in cadrul discutiilor privind promovarea turismului prahovean, contributia importanta a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova la promovarea si dezvoltarea turismului local.

Scroll to Top

Caută