Webinar privind clarificarea unor aspecte privind aplicabilitatea actelor normative specifice asigurarilor de sanatate

Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu Casa de Asigurari de  Sanatate a Judetului Prahova au organizat miercuri, 17 iunie 2020, webinarul avand ca tema clarificarea unor aspecte de interes cu privire la aplicabilitatea actelor normative specifice asigurarilor de sanatate – aceasta constituind o noua sesiune de informare si promovare a informatiilor de interes din aceasta tematica.

La webinar au participat peste 50 de reprezentanti ai companiilor prahovene, dar si din judetul Ilfov, reprezentanti ai institutiilor deconcentrate si ai primariilor localitatilor prahovene.

In deschiderea evenimentului au luat cuvantul Dna. Mihaela Maria Duta – Subprefect al Judetului Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele CCI Prahova si Dl. Catalin Maguleanu – Director General CAS Prahova, care au subliniat importanta acestor intalniri periodice pentru reprezentantii mediului de afaceri si au evidentiat rolul CAS Prahova in derularea unei relatii eficiente cu companiile, care, astfel, sunt sustinute in a-si desfasura activitatea in conditii bune din punct de vedere al fluxului de numerar, provenit din decontarile concediilor medicale ale angajatilor.

In cadrul webinarului au fost prezentate si dezbatute urmatoarele teme: 

  • Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale obligatorii, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate; Intocmirea gresita si efectele asupra asigurarilor sociale de sanatate si concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate;
  • Noutati legislative in materia concediilor si indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate;
  • Drepturile si obligatiile lucratorilor detasati in statele membre U.E./S.E.E.

Prezentarile au fost punctate cu intrebari si probleme ridicate de catre participanti, care au primit raspunsuri si clarificari din partea echipei de experti de la CAS Prahova.

In urma acestui webinar, toate institutiile si firmele participante vor primi din partea CAS Prahova un material foate bine fundamentat, cu explicarea diferitelor spete specifice problematicii asigurarilor de sanatate. Acest material va fi, totodata, postat si pe website-urile CAS Prahova si CCI Prahova.

Seria de intalniri pe tema problematicii asigurarilor de sanatate va continua cu noi actiuni de informare, pe care organizatorii si-au propus sa le organizeze semestrial, sau trimestrial, in functie de noutatile legislative care vor aparea in domeniu.

Scroll to Top

Caută