Inscrieri pentru Foodex Japan 2021

Centrul de Dezvoltare Industrială din cadrul Asociației Japoneze de Management a organizat, la data de 13 octombrie a.c., un webinar pentru promovarea târgului internațional Foodex Japan 2021. FOODEX JAPAN este cel mai mare târg de specialitate din Asia-Pacific, care se organizează cu regularitate începând din anul 1976, ajungând la ediția a 46 a în anul 2021. Târgul se adresează, în principal, profesioniștilor în domeniu, atrăgând anual specialiști din sectoare diverse precum traderi de produse agro-alimentare, lanțuri de supermarketuri, restaurante, importatori de băuturi, distribuitori, agenți etc. La ultimele ediții, târgul a înregistrat un număr record de țări participante, fiind considerat un eveniment care oferă celor interesați  posibilitatea de a pătrunde sau de a-și consolida poziția atât pe piața din Japonia cât și pe cea din Asia. La ediția din 2019, România a participat cu produse în cadrul standului organizat de Delegația UE în Japonia.

Expoziția FOODEX JAPAN 2021 va avea loc în perioada 9-12 martie 2021, la Makuhari Messe. Perioada și modalitatea de organizare (fizică sau online) vor depinde de evoluția în următoarele luni a pandemiei de Coronavirus la nivel global. Pentru diminuarea riscurilor, organizatorii au în vedere 3 scenarii, în funcție de restricțiile de călătorie în Japonia în vigoare la data de 18 ianuarie 2021.

  • Scenariul 1. Dacă la data menționată participanții din alte țări vor putea călători în Japonia, expoziția va avea loc conform programului standard, în condiții normale, existând opțiunea alegerii variantei de participare, fizică la locația de organizare sau online.
  • Scenariul 2. Dacă la data menționată participanții din anumite țări nu vor putea călători în Japonia, expoziția va fi de tipul „hibrid”, organizatorii ajutând expozanții care nu au reușit să ajungă în Japonia să comunice online cu partenerii de afaceri de interes, prelungind inclusiv programul expoziției pentru a se adapta la fusul orar din țara de reședință a acestora.
  • Scenariul 3. Dacă la data menționată se decide anularea totală aexpoziției din cauza pandemiei, expozanții vor putea primi doar virtual informații, utilizând platforma dedicată evenimentului, evenimentul fizic urmând a se reprograma în perioada 14-16 iulie 2021.

În cadrul webinarului a fost prezentat calendarul evenimentului, data limită până la care se pot înscrie participanții fiind 30 octombrie 2020, urmând ca la 4 decembrie să fie postate online informații suplimentare cu privire la participanți și locația standurilor. De asemenea, au fost abordate subiecte cu privire la Regulamentul FOODEX JAPAN 2021 precum și o serie de reguli privind anularea din inițiativa participanților.

Suprafața expozițională va fi împărțită în mai multe zone: AgriFood, FOODEX Drinks, FOODEX FROZEN, FOODEX MEAT, FOODEX TECH, FOODEX WINE & SPIRITS, FOODEX Organic &Wellness, ProcessedFood, Seafood, FOODEX Sweets&Snacks, SDGs in FOODEX -Ecofrendly Foods &Packaging și Information & Services.

Termenul limită de înregistrare la FOODEX 2021 este 30 Octombrie 2020.

 

Scroll to Top

Caută