Presedintele Aurelian Gogulescu, la deschiderea anului universitar la UPG Ploiesti

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și-a deschis joi, 1 octombrie, porțile pentru un nou an universitar, cel de-al 72-lea din istoria sa, manifestarea fiind organizată în condiții speciale generate de pandemia de coronavirus. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri, autorităților publice locale, ai instituțiilor deconcentrate, Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai corpului diplomatic acreditat la București, ai partenerilor instituționali și, bineînțeles, studenților.

Printre invitații speciali ai evenimentului de deschidere a anului universitar 2020-2021 s-a numărat și fostul mare campion al României, Ivan Patzaichin.

Cu acest prilej, Rectorul UPG Ploiești, Prof. Univ. Dr. Ing. Florinel Dinu, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că „începem acest an universitar în condiții speciale date de pandemia de SARS-COV2, dar cu speranța că vom reuși cu toții – conducere, cadre didactice și studenți – să îl depășim cu bine și să facem din acest an universitar atipic unul care să contribuie la continuarea calității procesului educațional la nivel înalt din universitatea noastră”.

Prezent la eveniment, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, a spus, în spech-ul său, că „Univeristatea Petrol-Gaze din Ploiești este unul dintre partenerii instituționali de tradiției ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova, împreună cu care am organizat numeroase evenimente de-a lungul timpului și sper să o facem și de acum încolo. UPG Ploiești este un brand de succes al municipiului nostru și sunt convins că acest parteneriat instituțional va continua și în viitor”.

În acest an, cursurile se vor desfășura exclusiv online, însă probele practice, lucrările de laborator și seminariile vor avea loc în scenariul hibrid. „Nouă ne este dor de studenții noștri și sunt convins că și lor le este dor de noi”, a mai spus rectorul Florinel Dinu.

La Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești vor învăța în acest an universitar peste 6.000 de studenți, aici fiind incluși și cei 192 de studenți străini care au ales să studieze la Ploiești.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută