Conferinta de lansare a proiectului „ID CARDS pentru munca decenta in sectorul constructiilor”

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat, in data de 24 martie 2021, pe platforma Zoom, conferinta internationala de lansare a proiectului „ID CARDS pentru muncă decentă în sectorul construcțiilor”.

 

Proiectul este implementat de Federația Generală a Sindicatelor FAMILIA, în calitate de promotor de proiect, în parteneriat cu Federația Patronatelor Societăților din Construcții și Fellesforbundet, Norvegia  – cea mai mare federatie sindicala privata din aceasta tara.

 

Obiectivele acestui proiect sunt analiza și evaluarea introducerii unui card social pentru lucrătorii din construcții si realizarea unei propuneri de politică publică privind crearea unui sistem modern, universal și nediscriminatoriu de combatere a muncii nedeclarate, precum si a concurenței neloiale din sectorul construcțiilor.

 

La eveniment au participat peste 70 de persoane – reprezentanti ai companiilor din constructii, ai Federatiei Sindicatelor din Constructii si Industria Materialelor de Constructii – Republica Moldova, ai Blocului National Sindical, ai Casei Sociale a Constructorilor, ai Comitetului Sectorial in Constructii, ai Inspectoratului Teritorial de Munca din Prahova, Timis, Maramures, Suceava, ai Inspectoratului Regional in Constructii – Nord-Vest.

 

Intre speakerii evenimentului, alaturi de reprezentantii partenerilor romani din proiect, au participat invitati din strainatate – partenerii norvegieni, precum si reprezentantii unor importante organizatii sindicale, la nivel mondial, din domeniul constructiilor. Acestia au prezentat experienta si practicile la nivel european si international, privind cardurile pentru lucratorii din constructii. Prezentarile speakerilor au fost urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri.

 

Scroll to Top

Caută