Forum de Afaceri Romania – Kazahstan

Camera de Comerț și Industrie Prahova vă invita să participați marți, 30 martie 2021, incepand cu orele 11.00 (orele 10.30 înregistrare), la Forumul de Afaceri România – Kazahstan, organizat in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Ambasada Republicii Kazahstan la Bucuresti.

Evenimentul  vizează cu precădere domeniile: industrie grea (petrol si gaze, mașini, utilaje, echipamente electrice și mecanice), construcții, industrie ușoară (textile, pielărie, mobilier și industria lemnului), agricultură (creșterea animalelor, cultivarea cerealelor, echipamente agricole), industria alimentara, comerț, consultanta, proiectare, IT etc. și se adresează tuturor companiilor din România care sunt interesate de piața din Kazahstan si care doresc să afle mai multe informații despre oportunitățile comerciale și investiționale oferite de țara asiatică.

Forumul se va desfășura on-line prin intermediul platformei electronice WEBEX în două etape: prima parte va fi destinată unor scurte prezentări, fiind urmată de întâlniri în paneluri diferențiate pe domenii de actvitate.

Interesul mediului de afaceri românesc pentru această piață extinsă, dar considerată emergentă, nu este întâmplător. Astfel, dintre fostele republici sovietice, cu excepția Rusiei, Kazahstanul este cea mai extinsă geografic si dispune de importante rezerve de combustibili fosili, minerale și metale. Aflata în proximitatea a doua puteri economice mari (China și Rusia) și în fluxul de mărfuri dinspre China spre UE, dezvoltarea infrastructurii de tranzit este în plina desfășurare, Kazahstan ar urma să devină un centru regional de tranzit pentru “noul drum al mătăsii” (cale ferată și auto).

Mai mult, ultimii ani au fost marcați de o politică susținută de deschidere și liberalizare economică, iar apartenența Kazahstanului la Uniunea Economică Eurasiatică și aderarea la Organizația Mondială a Comerțului vor continua să marcheze în sens pozitiv relațiile comerciale ale acestei țări cu Uniunea Europeană. În prezent, Republica Kazahstan este cel mai mare partener economic al României din Asia Centrală, schimburile comerciale bilaterale înregistrând o dezvoltare dinamică în ultima perioadă.

Agenda Forum on-line de afaceri România – Republica Kazahstan

Detalii suplimentare privind inscrierea puteti obtine de la Mihaela HRISTACHE, DIRECTOR Internal and International Relations Department, PRAHOVA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY

Phone: (+40) 244 51 45 30

Fax: (+40) 244 51 25 52

E-mail: mihaela.hristache@cciph.ro

www.cciph.ro

Scroll to Top

Caută