Portalul online Access2Markets

CCI Prahova are plăcerea de a vă informa că în toamna anului 2020 Comisia Europeană a lansat Portalul online Access2Markets, dedicat atât companiilor care desfășoară activități comerciale internaționale cât și celor care doresc să exploreze noi oportunități de afaceri pe piețele străine.

Pe lângă informații specifice despre fiecare țară privind condițiile de export și de import, Access2Markets pune la dispoziția antreprenorilor două instrumente deosebit de valoroase și inovative: ROSA – mecanismul de autoevaluare a regulilor de origine pentru diverse piețe și Asistentul meu pentru comerț – oferă informații utile pentru valorificarea pe deplin a rețelei de acorduri comerciale a Uniunii Europene. De altfel, în condițiile în care UE deține cea mai mare rețea comercială la nivel global, aceste acorduri sunt vitale pentru IMM-uri, întrucât facilitează afacerile în străinătate prin eliminarea barierelor comerciale ineficiente, care afectează în mod special companiile mici.

Având în vedere performantele economice ale județului Prahova – care îl situează printre primele județe în România, capacitatea de export a companiilor locale trebuie dezvoltată și susținută in continuare, prin toate mijloacele posibile. În acest sens, portalul Access2Markets se poate dovedi un instrument deosebit de util, oferindu-vă informații cuprinzătoare și pertinente despre produse și servicii din UE și alte 120 de piețe din întreaga lume și transformându-se într-un avantaj privind internaționalizarea și dezvoltarea companiei Dvs.

In sensul celor de mai sus, regăsiți anexat un material care cuprinde mai multe detalii privind utilizarea portalului precum și link-urile pentru acces direct.

Scroll to Top

Caută