Prezentare-dezbatere pe tema liberalizării pieței energiei din România, la CCI Prahova

 

Camera de Comerț și Industrie Prahova, în colaborare cu Ministerul Energiei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Universitatea Petrol-Gaze Ploiești au organizat joi, 20 mai a.c., o prezentare – dezbatere pe tema liberalizării pieței energiei din România.

Evenimentul a fost deschis de către Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, care, în cuvântul său, a precizat că “liberalizarea pieței energiei din România reprezintă o adevărată provocare pentru toți actorii implicați – autorități guvernamentale, autorități de reglementare, furnizori și consumatori, dar și un foarte important pas înainte pentru că înseamnă eliminarea prețului reglementat, practicat până acum, și permite clientului să aleagă oferta care i se potrivește cel mai bine. Faptul că în webinarul de astăzi s-au reunit toți acești actori, pentru a realiza un schimb de informații extrem de util tuturor, pe o temă de stringentă actualitate, reprezintă pentru CCI Prahova un important motiv de satisfacție și de aceea aș dori să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri de organizare”.

La dezbatere au participat și au luat cuvântul, în sesiunea de deschidere, Dl. George-Sergiu Niculescu – Secretar de Stat în Ministerul Energiei și Dl. Prof. Univ. Habil. Dr. Ing. Florinel Dinu – Rector al  Universității Petrol-Gaze Ploiești.

Dl. Prof. Univ. Dr. Ing. Filip Cârlea – Director al Centrului pentru Promovarea Energiilor Regenerabile și Eficiență Energetică, de pe lângă Academia Română, a susținut o prezentare despre liberalizarea pieței energiei în context național și european.

Din partea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei au participat Dl. Claudiu Dumbrăveanu – Director General, Direcția Generală Piața de Energie și Dna. Alina Tache – Director, Direcția Piața cu Amănuntul de Energie, care, împreună cu doi experți independenți în piața energiei – Dl. Vasile Ailene și Dl. Mădălin Dinu, au răspuns întrebărilor și problemelor ridicate, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri.

Ca de obicei, la acțiunile organizate de CCI Prahova au fost prezenți parteneri tradiționali ai organizației –– Dl. Cornel Nițu, Președintele CECCAR Prahova, Dl. Florin Duma – Președintele Patronatului IMM Prahova și Dl. Giovanni Baldantoni – Președintele Palazzo Italia București.

În cadrul acestui eveniment au supuse dezbaterii următoarele teme: Ce înseamnă liberalizarea pieței energetice / Care este diferența dintre un distribuitor și un furnizor / Ce plătești în factura de energie / Cum schimbi furnizorul de energie și gaze naturale / Ce se întamplă dacă nu schimbi furnizorul / Care sunt beneficiile liberalizării / Cum poți reduce factura la energie electrică și gaze naturale.

Acțiunea s-a bucurat de prezența a peste 80 de participanți – oficiali, invitați instituționali și reprezentanți ai comunității de afaceri.

Partenerii media ai evenimentului au fost Energy Industry Review, PrahovaBusiness.ro, Ziarul Ploieștii, Radio Best FM și Ziarul Telegrama.

Scroll to Top

Caută