Conferinta de Presa la incheierea Proiectului ”SMART Start-up – Antreprenoriat inovativ si sustenabil in Sud Muntenia”

In data de 14 iunie 2021, s-a desfasurat la Sala „Europa” de la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, Conferinta de Presa de incheiere a proiectului POCU/82/3.7/105848 – „SMART Start-up – Antreprenoriat inovativ si sustenabil  in Sud Muntenia”.

 

Proiectul a fost implementat in perioada 15.01.2018 – 14.06.2021 de catre Camera de Comerț și Industrie a României, în parteneriat cu OTP Consulting România SRL și Camera de Comerț și Industrie Prahova.

 

La intalnirea cu ziaristii – reprezentand Ziarul Prahova, Prahova Business, Prahova Economica, Dada Media Consulting – au participat membrii echipei de implementare a proiectului de la cei trei parteneri, dar si cativa antreprenori care au infiintat si au dezvoltat afaceri finantate prin proiect, prin alocarea de ajutor de minimis.

 

Obiectivul general al proiectului a vizat dezvoltarea spiritului antreprenorial si generarea unui număr crescut de locuri de munca si de afaceri cu profil nonagricol in Regiunea Sud Muntenia, prin: formare profesionala, dezvoltarea de competente antreprenoriale si manageriale si sprijin acordat persoanelor cu varsta peste 18 ani, care doresc sa inițieze o activitate independenta in județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Giurgiu, Prahova si Teleorman.

 

In urma implementării activităților din proiect au fost înregistrate ca si rezultate:

-675 de persoane participante la sesiunile de informare și conștientizare privind cultura antreprenoriala și oportunitățile de ocupare pe cont propriu prin înființare de afaceri, din care 590 de persoane au absolvit cursul de competențe antreprenoriale.

-61 de IMM create si funcționale, la 6 luni dupa terminarea sprijinului, care au primit subvenții în valoare de 8.519.440 lei

162 de locuri de muncă create urmare sprijinului primit si existente la 6 luni după terminarea sprijinului

– 2 centre Accelerator de Inovare Sociala la Poiesti si la Slobozia, la sediul Camerei de Comert si Industrie.

 

Domeniile start-up-urilor create pe proiect includ: industria alimentară (producție sucuri, prăjituri), industria textilă, realizarea de software, fabricarea parfumurilor si a produselor cosmetice, fabricarea articolelor din material plastic, fabricarea jocurilor și jucăriilor, restaurante și alimentație publică, turism, fabricare bijuterii, activități de înregistrări și editare muzicală, fabricare dispozitive stomatologice, activități referitoare la sănătatea umană, activități de înfrumusețare, construcții și instalații, învățământ și activități educative, activități fotografice, service auto, comerț, acțiuni recreative și divertisment etc.

 

La conferinta de presa – desfasurata in format hibrid – offline si online – au participat si si-au impartasit experienta, cinci antreprenori la inceput de drum, care au infiintat, au mentinut in activitate de-a lungul perioadei pendemice traversate, au dezvoltat, adaptat si inovat afaceri in urmatoarele domenii: fabricarea de jocuri si jucarii (Doua Gargarite SRL), activitati educative (Numai Tu Poti SRL), activitati referitoare la sanatatea umana (Saltmed Therapy SRL), comert cu arta (Fabrica de Arta SRL) si activitati de curatenie (Fresh Montain SRL).

Proiectul a fost co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3. „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7. „Creșterea Ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”, Componenta 1. „Romania Start Up Plus”.

Scroll to Top

Caută