Actiuni de responsabilitate sociala ale Camerei de Comert si Industrie Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova, interfata intre mediul de afaceri si societatea civila, se implica in mod activ in dezvoltarea comunitatii locale, avand, prin activitatile pe care le deruleaza, reale conexiuni in toate sectoarele – economic, social, cultural, medical sau educativ.

Recent, Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a apelat la CCI Prahova pentru sensibilizarea mediului de afaceri privind sprijinirea achiziționării de urgență de teste rapide antigen folosite pentru testarea prahovenilor. Îmbucurător este faptul că mai multe companii deja au făcut-o și suntem convinși că și multe altele le vor urma exemplul.

Acesta nu este un demers singular, pentru că, tot prin intermediul CCI Prahova, Spitalul CFR din Ploiești a achiziționat un aparat CT, iar Asociația Pacienților Oncologici din România (APOR) a beneficiat de aparatură de investigații ultraperformantă, ambele investiții fiind realizate prin sponsorizări oferite cu generozitate de către două puternice companii care își desfășoară activitatea în Prahova.

”Stim ca traversam cu totii o perioada dificila si multi dintre noi ne confruntam cu probleme insurmontabile, dar consideram ca ajutorul fiecaruia dintre noi este important pentru a  schimba ceva, cat de mic si daca acest lucru poate contribui la salvarea de vieti omenesti, atunci cu atat mai mult ar trebui sa constientizam ca, in conditiile actuale, doar impreuna putem sa depasim aceasta situatie critica”, a declarat Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova.

De asemenea, printre alte acțiuni ale CCI Prahova, se numără și implicarea în capacitarea mediului de afaceri de a rezona la obiectivul de finalizare a restaurarii Catedralei “Sfântul Ioan Botezătorul” din Ploiești, care reprezinta  “Monumentul Eroilor Prahoveni din Războiul de Întregire a Neamului 1916–1918“ – lucrare monumentală începută acum mai bine de 200 de ani si care se doreste a fi dusa la bun sfarsit prin valorificarea schitelor arhitectului Toma Socolescu.

In preajma Sarbatorilor de Iarna si anul acesta, ca si in anii trecuti, CCI Prahova s-a implicat intr-o campanie umanitara de sprijinire a obstei monahale a Manastiri Zamfira – campanie in care a atras  si alte firme  prahovene care au sprijinit, astfel, obstea formata din 33 maicute, cu produse alimentare si de curatenie.

Pe aceasta cale, Camera de Comert si Industrie Prahova doreste sa multumeasca firmelor care au raspuns solicitarii de a se implica in aceste proiecte de responsabilitate sociala si isi exprima intreaga disponibilitate de a mijloci astfel de initiative si de fi de folos in continuare comunitatii locale prahovene.

Craciun fericit si La multi ani, cu sanatate, bucurie, generozitate si speranta de mai bine!

Scroll to Top

Caută