„Eminesciana” – eveniment-omagiu, Poetului Nepereche al literaturii romane

Joi, 13 ianuarie 2022, la sala Teatrului Toma Caragiu din Ploiesti, a avut loc evenimentul „Eminesciana” – dedicat Poetului Nepereche al literaturii romane – Mihai Eminescu, de la a carui nastere se implinesc 172 de ani.

Camera de Comert si Industrie Prahova a fost partener de organizare al evenimentului, impreuna cu Dahlia Couture, Bes Romania, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiesti si Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiesti.

A fost un spectacol unic, de inalta tinuta, un concept inedit creat in jurul unei prezentari de moda care a transpus simbolistica operei poetice eminesciene in piesele unei colectii – tribut, semnata de fashion-designerul prahovean Delia Lazar.

Muzica si poezia au desavarsit acest eveniment, pe scena fiind prezenti apreciati artisti – soprana Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru; Ileana Șipoteanu; Livia Maria Pisăliță; Duet: Cosmin Stoica, vioară, acompaniat la pian de Cristina Ionescu.

Partenerii media ai evenimentului au fost: Magic Fm si Kiss Fm, Prahova Business, Campina TV, Ziarul Prahova, Ziarul Ploiestii, Ziarul Telegrama.

Creatoarea Delia Lazar, de formatie filolog, este un apreciat designer vestimentar originar din Campina – al doilea municipiu al judetului Prahova. Colectia „Eminesciana”, lansata la Ploiesti, in premiera in Romania, a fost prezentata in afara concursului, la sfarsitul lunii octombrie 2021, la cea de-a patra editie a Festivalului Mondial al Modei de la Dubai – Emiratele Arabe Unite, unde Delia Lazar a fost invitata sa faca parte din staff-ul de organizare, in calitate de director artistic. In editia din 2018 a aceluiasi festival de la Dubai, Delia Lazar a primit trofeul pentru cea mai frumoasa rochie a evenimentului.

Scroll to Top

Caută