Mesaje aniversare

E.S. LJUPCO ARSOVSKI, AMBASADORUL REPUBLICII MACEDONIA ÎN ROMÂNIA

ALOCUȚIUNEA DE SALUT LA JUBILEUL CAMEREI DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE PRAHOVA

Stimate Domnule Prefect, Stimate Domnule Primar,
Stimate Domnule Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Consulul Onorific al Republicii Macedonia în România
Stimați oameni de afaceri, dragi prieteni și oaspeți, dragi colegi ambasadori acreditați în România și un salut special pentru prietenii din Qatar,

Am deosebita cinste și marele privilegiu ca prin intermediul acestor câtorva cuvinte să iau parte la sărbătorirea a 20 de ani –Jubileul Camerei de Comerț și Industrie Prahova iar în numele colegilor vreau să mulțumesc pentru amabilă invitație de a fi prezent în această zi la Ploiești.

Perioada de timp – 20 de ani – este un număr relativ. În cele două decenii care au trecut Camera a desfășurat cu succes în plan intern și internațional multe activități fapt care îi justifică existența. Numărul companiilor, structura construită și logistică toate acestea sunt necesare într-un sistem contemporan. Membrii Camerei – companiile, fabricile și firmele – reprezintă cu success piața economică ce vorbește despre performanțele sale și despre cunoașterea criteriilor și standardelor din cadrul mondial.

Camera de Comerț Prahova cunoaște formula ce duce la succes. Numărul mare de participanți ce vor primi recunoașterea și medalii cuvenite, diplome și trofee la sărbătorirea din această seară a Topului firmelor din Prahova, confirmă succesul la care s-a ajuns în ultimii ani.
Aceste distincții reprezintă un suport pentru activitățile ulterioare, un angajament întru promovarea comerțului românesc dar și un exemplu pentru celalalte companii de a se alătura marii familiii a firmelor de succes-membre ale Camerei de Comerț și Industrie Prahova.

Stimați participanți și oaspeți,
plecând de la această bază exclusiv pozitivă, este clar că există un unic scop și anume focusarea către componenta economică. Printr-un climat pozitiv comerțul și cooperarea economică devin un câmp larg în care se ascund foarte multe posibilități pentru oamenii de afaceri din toate țările, de realizare a planurilor de afaceri în domenii de interes comun.
România este țara care după aderarea la NATO și la Uniunea Europeană a continuat reformele în sistemul de stat, a început construirea nenumăratelor obiective capitale, realizând astfel un mare număr de proiecte de infrastructură, unde se cere o și mai mare implicare în partea de construire a drumurilor, podurilor, intervențiilor strategice în agricultură, sănătate și educație.

Trebuie folosit avantajul de stat membru al Uniunii Europene căruia îi stau la dispoziție fonduri de dezvoltare și investiție contemporane. Nu este timp pentru discursuri lungi ci e vremea pentru durabilă și eficiență ca unic mod de depășire a crizei financiar-economice în care se află multe state europene, printre care și România.

România are potențial,are resurse, are știița. Aceasta o demonstrează și companiile de success din Prahova care sunt și membre ale acestei Camere ce cu mândrie marchează astăzi jubileul de 20 ani.

Permiteți-mi ca în încheiere să pun un accent asupra modului eficace în care actualul președinte, dl. Aurelian Gogulescu a condus Camera de Comerț și Industrie Prahova. Cred și sunt convins că împărtășesc opinia dumneavoastră stimați oameni de afaceri, dragi oaspeți și ambasadori, că domnul Gogulescu este un profenist, un manager experimentat, un om ce înțelege pe deplin problemele mediului de afaceri, un om ce oferă idei și proiecte, un om ce oferă soluții. Sunt sigur că fiecare ar dori să aibă lângă el un așa om de afaceri, cu o așa personalitate desăvârșită.
Camera de Comerț și Industrie Prahova are șansa să îl aibă ca președinte, iar țară mea, Republica Macedonia, drept Consul onorific. Eu, ca ambasador Macedonean în România am norocul și plăcerea să îl am și ca pe un veritabil prieten.
Sincere felicitări, încă și mai mult succes în afaceri și noroc personal, dragul meu prieten Aurelian.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll to Top

Caută