Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Deschiderea oficiala PRAHOVA VIN – EXPO 2022; Eveniment de promovare a potentialului viti – vinicol prahovean

In data de 9 iunie 2022, a avut loc, la Sala Coloanelor de la Palatul Culturii Ploiesti, ceremonia de deschidere a primei editii a evenimentului de promovare a potentialului viti – vinicol prahovean – PRAHOVA VIN  – EXPO, organizat de Consiliul Judetean Prahova si de Camera de Comert si Industrie Prahova.

 

In prezenta a peste 150 de persoane – invitati oficiali si reprezentanti ai celor 18 firme participante,  au luat cuvantul si au taiat panglica inaugurala Presedintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu, Prefectul Judetului Prahova – Dl. Virgiliu – Daniel Nanu, Vicepresedintele CJ Prahova – Dl. Dumitru Todone si Dl. Sergiu Nedelea, Somelier, Fondator si Presedinte al Scolii de Somelieri Wine Taste.

 

In cuvantul sau, Presedintele CCI Prahova a accentuat necesitatea organizarii unui astfel de eveniment de promovare, ca parte a unei strategii integrate initiate deja de Consiliul Judetean Prahova.

In semn de apreciere pentru implicarea activa in promovarea judetului Prahova atat pe plan national, cat si international, dar si pentru eforturile depuse constant in angrenarea companiilor in actiuni si evenimente menite sa contribuie la dezvoltarea mediului prahovean de afaceri, Presedintelui CCI Prahova i-a fost conferita in acest cadru, de catre Prefectul Judetului, o Diploma de Excelenta. O astfel de distinctie i-a fost conferita si Vicepresedintelui CJ Prahova.

 

Evenimentul a fost onorat cu prezenta a numerosi membri ai Corpului Diplomatic – Ambasadori, Ministri-Consilieri, Consilieri Comerciali, Consuli Onorifici si reprezentanti ai unor organizatii de afaceri straine in Romania, din 12 tari.

Au fost, totodata prezenti Primarul Municipiului Ploiesti, Dl. Andrei Liviu Volosevici, reprezentanti ai conducerii multor institutii si organizatii prahovene, ai Colegiului de Conducere al CCI Prahova, alte numeroase companii, precum si reprezentantii mass – media.

Programul evenimentului a cuprins si doua momente artistice sustinute de un cvartet al Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiesti, respectiv de catre ansamblul de dansuri populare “Perinita” al Centrului Judetean de Cultura Prahova. Momentele oficiale au continuat cu o vizita la standurile cramelor expozante, cu degustari si momente de socializare.

Programul expozitional a fost completat cu o sesiune de patru comunicari tematice legate de strategia de promovare si dezvoltare a domeniului viti-vinicol in Prahova, de turismul viti – vinicol si de rezultatele cercetarii stiintifice in domeniu. Prezentarile s-au desfasurat in Sala Unirii – Palatul Culturii Ploiesti, in prezenta unui numeros public – cca. 80 de persoane – studenti de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti, elevi de la Liceul Agricol Barcanesti, reprezentanti ai cramelor.

Expozitia PRAHOVA VIN – EXPO va continua si in data de 10 iunie si va fi deschisa publicului larg intre orele 11:00 -18:00.

 

Parterneri de organizare:

Primaria Municipiului Ploiesti

Centrul Judetean de Cultura Prahova

Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova

Teatrul Toma Caragiu Ploiesti

Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti

APDT Prahova

Restaurantul Orizont – Ploiesti

Restaurantul Central – Ploiesti

Cofetariile Dulcelle

 

Parteneri de specialitate:

Dl. Segiu Nedelea – Somelier, Founder & CEO WineTaste

Dl. Lucian Marinescu, Producator emisiune TV  gourmet &wine “Umami, al cincilea gust”

Dl. Dr. Ing. Ion Marian – Director General, ICDVV Calea Calugareasca

 

Parteneri media:

Prahova Business

Radio Magic FM

Radio Kiss FM

Ziarul Ploiestii

Ziarul Prahova

Ploiesti TV

Ziarul Telegrama

PrahovaEconomica.ro

Prahova-News.ro

DaDa TV

LACE Magazine.