Forum de afaceri ROMANIA – VIETNAM

organizat in colaborare cu Ambasada R.S. Vietnam la Bucuresti 

8 iulie 2021, intre 11:00 – 12:30

la Sala Europa – sediul CCI Prahova – Ploiesti, Str. Cuza Voda, 8

Inițiativa organizarii acestui forum de afaceri are loc pe fondul semnării celor două Acorduri între Vietnam și Uniunea Europeană  – Acordul de Comerț Liber (ACL) și Acordul privind Protecția Investițiilor (IPA), ambele semnate în anul 2019 pe perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE și ratificate în 2020, urmând a fi implementate treptat în următorii 10 ani.

Acordul de Comerț Liber a fost caracterizat de UE ca fiind  „cel mai modern și ambițios acord încheiat vreodată între UE și o țară în curs de dezvoltare” și are ca scop eliminarea a 99% din taxele vamale. De asemenea, 65% din taxele la exporturile UE în Vietnam vor fi eliminate odată cu intrarea în vigoare a ACL-ului, restul taxelor vamale fiind excluse treptat în decursul a 10 ani.

În acest context, evenimentul își propune familiarizarea mediului de afaceri prahovean cu o piață în dezvoltare, prea puțin explorată anterior dar al cărei potențial comercial și investițional este susținut de una dintre cele mai ridicate rate de creștere economică la nivel mondial, de amplele reforme care au deschis țara pentru investițiile străine şi au îmbunătățit climatul de afaceri dar și de faptul că IMM-urile reprezinta 98% din totalul întreprinderilor din Vietnam.

Evenimentul va fi onorat de prezenta E.S. Dl Dang Tran Phong, Ambasadorul R.S. Vietnam în România, alaturi de o echipă de specialiști care vor susține prezentări pe temele enumerate mai sus.

Confirmarea participarii:  până vineri, 2 iulie 2021 la e-mail externe@cciph.ro, indicând domeniul de activitate si persoana participanta.

Locație

Sediul CCI Prahova
Scroll to Top

Caută