Cooperare domeniul construcțiilor

SC Terazid Ltd, companie infiintata in 1996, este unul dintre cei mai mari producatori din Bulgaria de vopsele, tencuieli, adezivi si materiale izolatoare, combinand avantajele oferite de experienta cu tehnici de productie de cea mai inalta calitate. SC Terazid Ltd cauta in Romania colaboratori – atat distribuitori pentru produsele sale cat si companii care activeaza in domeniul constructiilor. Persoanele interesate de o eventuala colaborare sunt rugate sa trimita expresii de interes la adresa de e-mail : [email protected].

OPORTUNITATI DE AFACERI CU JAPONIA

La 1 februarie 2019 a intrat în vigoare Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE – Japonia, cel mai cuprinzător acord comercial negociat de UE, Japonia fiind un partener strategic important și un aliat-cheie pentru UE în zona Asia – Pacific.

APE va facilita crearea de locuri de muncă pe teritoriul UE, va îmbunătăți accesul produselor europene pe piața japoneză, va asigura protecția a 211 produse cu Indicație Geografică (GIs), va liberaliza complet comerțul cu produse industriale și va facilita participarea companiilor europene la achizițiile publice din Japonia.

Acordul a atins un grad ridicat de liberalizare, la intrarea acestuia în vigoare Japonia liberalizând / eliminând 91% din taxele vamale la importurile provenite din UE iar până la finalul perioadei de tranziție vor fi liberalizate încă 8% din totalul importurilor provenite din UE. Restul de 1% va fi parțial liberalizat prin contingente tarifare (pentru domeniul agricol).

Pe lângă oferta tarifară, la liberalizarea semnificativă a comerțului dintre UE și Japonia vor contribui şi alte componente importante ale acordului, care se referă la: măsurile netarifare (bariere tehnice în calea comerțului, măsuri sanitare și fitosanitare, standarde recunoscute etc.), comerțul cu servicii (în special servicii financiare), achizițiile publice (accesul la nivel sub-federal și în sectoare strategice precum industria feroviară japoneză), guvernanța corporativă etc.

Totodată, în cadrul APE, Japonia a convenit să-şi alinieze integral standardele pentru autoturisme cu cele internaționale pe care le folosește UE. Aceasta va facilita comercializarea de către producătorii de autoturisme din UE a vehiculelor în Japonia, aspect care va stimula și diverse colaborări și cooperări ale companiilor producătoare de autoturisme din România (pe linia vehiculelor hybrid sau electrice, a celor fără șofer etc.). 

Ca efect al reducerii măsurilor tarifare și netarifare, se estimează o creștere a PIB-ului UE cu peste 33 miliarde euro până în anul 2035, respectiv o creștere cu peste 13 miliarde euro a valorii exporturilor europene către piața Japoniei, în special prin creșterea exportului de autovehicule și componente auto, produse industriale, produse agroalimentare, textile, băuturi spirtoase și vinuri, produse din piele etc.

Pentru UE, Japonia este al patrulea partener comercial în ceea ce privește exporturile de produse agricole. Valoarea exporturilor agricole ale UE către Japonia este de peste 20 de ori mai mare decât cea a exporturilor agricole ale Japoniei către UE. Cu toate acestea, firmele europene s-au confruntat cu numeroase bariere în calea exporturilor către Japonia. APE UE – Japonia facilitează eliminarea de către Japonia a taxelor vamale pentru peste 90% din exporturile UE de produse agricole.

Şi pentru România APE UE – Japonia facilitează creşterea exporturilor, aducând  avantaje importante pentru producătorii români de produse agroalimentare, mașini electrice, produse chimice şi farmaceutice, dispozitive medicale (precum aparatele cu raze X și stimulatoarele cardiace), autovehicule, echipamente de transport, produse textile și îmbrăcăminte, încălțăminte și produse din piele, produse forestiere,  ş.a.

În privința băuturilor alcoolice, respectiv în urma investiției în România a companiei nipone Asahi Brewery (care a preluat fabricile deținute anterior de URSUS la Timișoara, Buzău și Brașov), acordul va crea posibilitatea realizării unor exporturi de bere românească în Japonia. Cu toate acestea, exporturile românești de băuturi spirtoase pe piața niponă nu sunt atractive, datorită normelor tehnice nipone existente, care limitează la minim conținutul de alcool metilic (sub 1%), condiție neîndeplinită de produsele românești. În cazul vinurilor, din România un număr de aproximativ 10 companii producătoare exportă deja în Japonia. O combinație inovatoare între metodele de producție tradiţionale și soiurile locale de struguri ar putea constitui o trăsătură distinctă pentru vinurile din România, permițându-le să aducă o nouă abordare a pieței, astfel APE reprezentând o oportunitate substanțială pentru producătorii români de vin.

De remarcat că între cele 211 GIs recunoscute de Japonia prin APE se află și 7 vinuri românești (Coteşti, Cotnari, Dealu Mare, Murfatlar, Odobeşti, Panciu, Recaş) selectate de România pentru valoarea lor efectivă sau potențială la export pe piața japoneză.  APE contribuie la recunoașterea deplină a acestor produse pe piața japoneză, ajută producătorii și exportatorii din România să-și dezvolte strategia de marketing în Japonia, respectiv asigură consumatorii japonezi de achiziționarea unui produs românesc veritabil şi valoros.

Menţionăm că acorduri similare au fost semnate şi cu alte state (exemple recente: Singapore şi Vietnam), ale căror avantaje pot fi fructificate de producătorii şi exportatorii români.

Pentru asistenţă, companiile româneşti pot apela la consilierii economici ai României în străinătate, ale căror coordonate de contact se regăsesc pe site-ul ministerului nostru, respectiv la http://www.imm.gov.ro/date-de-contact-ale-reprezentantilor-din-reteaua-externa/.

Cooperare confectii de lux

Companie spaniola din sectorul confectiilor de lux doreste cooperare cu fabrici romanesti pentru imprimare de matase si productia de confectii din matase.

Conditiile tehnice specifice (certificari, standarde), conditiile contractuale specifice (legislatie locala, etc), precum si conditiile de plata se vor stabili de catre parti.

Firmele interesate de aceasta oportunitate de colaborare sunt rugate sa contacteze Biroul de Promovare Comercială şi Economică / BPCE din cadrul Ambasadei României la Madrid:

 • BPCE Madrid 
 • 157 Avda. de Alfonso XIII, 28016 Madrid, Spania
  Tel.: +34.91.345.45.53 
 • Fax: +34.913.452.917
 • [email protected] 

KERAMOPLAST - caută colaboratori in Romania

Firma Keramoplast din Ukraina, producator de acoperisuri pentru constructii civile si industriale este interesata sa gaseasca colaboratori in Romania si judetul Prahova.

Compania foloseste pentru fabricarea produselor sale tehnologii inovative, de inalta performanta, rezistente in timp si cu eficienta energetica ridicata.

Firmele interesate de aceasta oportunitate de colaborare sunt rugate sa contacteze CCI Prahova la e-mail : [email protected]

RUCELA - producator roman de parchet din lemn masiv de stejar sau fag

SC RUCELA SRL este un producator roman de parchet de inalta calitate, fabricat din lemn masiv de fag sau stejar.

Parchetul este obtinut din busteni atent selectionati ce provin din paduri romanesti si sunt prelucrati pe linii tehnologice moderne.

Firma respecta mediul  inconjurator prin aplicarea regulilor unui management corespunzator din punct de vedere ecologic, modiv pentru care a obtinut certificatul FSC (Forest Stewarship Council).

WWW.PARCHETDURABIL.RO

Comenzi: 0760 785 301; 0771 438 129

[email protected] ; [email protected]

Aleea Macului, Nr 6 A, Tg Jiu, Gorj

"Business Road Map 2020" - oportunitate Kazahstan

Camera de Comert si Industrie Prahova, in colaborare cu parteneri institutionali din Republica Kazahstan, va informeaza ca, în cadrul programului de stat „Business Road Map 2020” sustinut din fonduri guvernamentale, se intentioneaza atragerea de de experți străini din diferite țări în Kazahstan, prin intermediul Ministerului economiei. Obiectivul experților presupune acordarea serviciilor de consultanță în domeniul automatizărilor, organizărilor, optimizărilor, managementului proiectelor și a afacerilor, acordate companiilor solicitante kazahe.

În 2019 se intenționează atragerea a 49 de experți străini din străinătate prin intermediul unei Companii/Agenții de recrutări sau consultanță, condițiile și cerințele sunt prezentate în specificațiile tehnice din Anexa. 

Perioada de contractare a unei misiuni (1) este de 2 săptămâni (10 zile lucrătoare).

Se vor atrage Experți din următoarele domenii de activitate: domeniul agricol și agroindustrial, industria de minerit, industria ușoară și producția de mobilier, producția de materiale de construcție și alte produse minerale nemetalice, metalurgie, prelucrarea metalelor, inginerie mecanică, alte sectoare industriale, transport și depozitare, turism, informare și comunicare, activități profesionale, științifice și tehnice, educație, sănătate și servicii sociale, artă, divertisment și odihnă, furnizarea altor servicii.

Termenul limită pentru depunerea ofertei comerciale de la potențialii furnizori (companie de recrutări sau expert) este 15 februarie 2019, orele 18:30. La selecția ofertelor comerciale, după termenul stabilit, va prevala oferta cea mai mică și avantajoasă față de bugetul anunțat.

Adresa pentru transmiterea unei oferte comerciale este [email protected] (în copie: [email protected]). În cazul în care există interesați din partea română, reprezentanții Atameken sunt dispuși să ofere informații suplimentare. Persoana de contact: Aikerim Muzatova, tel. +7 7172 919 347 (int.2118), e-mail: [email protected]

Pentru informații suplimentare firmele interesate sunt rugate să contacteze organizatorii, iar pentru îndrumare și sprijin să se adreseze Biroului de Promovare Comercial Economică și către Ambasada României. 

 

DAS - Digital Archiving Solutions
Oferta Solutii Integrate de Arhivare

Prin oferta noastră vă veți familiariza cu sistemul ECM – (Managementul Conținutului la nivel de Societate) sistem de talie mondială creat de Open Text Corporation. ECM marca Open Text include module DMS și BPM pentru gestionarea documentelor electronice, precum și automatizarea proceselor de lucru, care pot fi integrate în SAP, Microsoft, Oracle și alte sisteme de lucru pentru Client.

Mai mult, oferta conține descrierea sistemului nostru dezvoltat intern (ARHIVO) pentru arhivarea documentelor pe suport hârtie și a documentelor electronice.

Digital Archiving Solutions a fost înființată în 2009 la București, Romania. De atunci am furnizat clienților noștri servicii de dezvoltare, implementare, integrare și întreținere a Sistemelor de management a Documentelor, precum și soluții pentru arhivarea fizică, scanare de documente, transpunerea documentelor pe microfilm și servicii externalizate.

Societatea noastră face parte din grupul internațional – Global Archive care operează în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, România, EAU.

Noi furnizăm servicii externalizate pentru scanarea și transpunerea pe microfilm a documentelor prin centrul nostru de scanare. În plus, asigurăm arhivarea fizică a documentelor în depozitul nostru de arhivare, care este construit în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale.

VINORUS - Editia a 22-a

Camera de Comert si Industrie Prahova va anunta ca, in perioada 16 – 18 aprilie 2019 va avea loc la Krasnodar, Rusia,  cea de-a 22-a Editie a  VINORUS, manifestare expozitionala din domeniul industriei vinurilor si bauturilor alcoolice.

VINORUS, gazduita de centrul expozitional Expograd Yug, este singurul eveniment de acest gen din regiunea de sud a Rusiei si reprezinta o reala oportunitate de promovare pe piata de profil din Rusia.

Mai multe informatii despre acest eveniment, precum si privind inscrierea pentru companiile interesate, gasiti accesand urmatorul link : http://www.vinorus.ru/en-GB.  

SIAMAP 2019 - Salon International pentru Agricultura, Utilaje Agricole si Pescuit

Uniunea pentru Agricultura si Pescuit din Tunisia va organiza, in perioada 24 – 29 septembrie 2019, al 14-lea Salon International pentru Agricultura, Utilaje Agricole si Pescuit (SIAMAP 2019), eveniment ce va fi gazduit de Parcul Expozitional din Kram.

SIAMAP si-a confirmat succesul pe piata de profil in anul 2017, cu ocazia celei de-a 13-a Editii, care s-a bucurat de participarea a peste 500 de expozanti din 30 de tari si peste 200 000 vizitatori. Acest eveniment expozitional aduce in prim plan cele mai noi produse si tehnologii, atat in industria agricola cat si in cea piscicola.

Mai multe informatii privind SIAMAP, inclusiv formalitatile de participare, se pot gasi accesand link-ul : www.siamap.com.tn.

Yingkou International Commodity Exhibition and Trading Center

In perioada 01 – 10 septembrie 2018, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat o vizita de lucru in R.P. Chineza, ocazie cu care au fost stabilite contacte de colaborare cu reprezentantii Zonei Libere Comerciale „Yingkou Area of China (Liaoning) Pilot Free Trade Zone” (http://english.yingkou.net.cn/ftz.htm )

Zona Libera Comerciala este situata in apropierea portului din Yingkou si acopera un total de 30 km2, obiectivul principal fiind acela de a incuraja schimburile comerciale prin oferirea de facilitati logistice, administrative si financiare dar si de a facilita initierea de contacte si relatii de cooperare intre companii. In aceasta locatie de o deosebita importanta comerciala si economica, va functiona o expozitie permanenta, gazduita de Centrul Comercial si Expozitional International Yingkou.

La initiativa Camerei de Comert si Industrie Prahova, cu sprijinul autoritatilor chineze, Centrul Comercial si Expozitional International Yingkou ofera firmelor prahovene posibilitatea prezentei in cadrul acestei expozitii permanente cu produsele pe care doresc sa le exporte in China, in conditiile cuprinse in anexa.

Expresiile de interes privind aceasta oportunitate pot fi transmise  la adresa de e-mail [email protected], urmand ca ulterior sa fie stabilite detaliile logistice aferente.

In perioada 01 – 10 septembrie 2018, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat o vizita de lucru in R.P. Chineza, ocazie cu care au fost stabilite contacte de colaborare cu reprezentantii Zonei Libere Comerciale „Yingkou Area of China (Liaoning) Pilot Free Trade Zone” (http://english.yingkou.net.cn/ftz.htm )

Zona Libera Comerciala este situata in apropierea portului din Yingkou si acopera un total de 30 km2, obiectivul principal fiind acela de a incuraja schimburile comerciale prin oferirea de facilitati logistice, administrative si financiare dar si de a facilita initierea de contacte si relatii de cooperare intre companii. In aceasta locatie de o deosebita importanta comerciala si economica, va functiona o expozitie permanenta, gazduita de Centrul Comercial si Expozitional International Yingkou.

La initiativa Camerei de Comert si Industrie Prahova, cu sprijinul autoritatilor chineze, Centrul Comercial si Expozitional International Yingkou ofera firmelor prahovene posibilitatea prezentei in cadrul acestei expozitii permanente cu produsele pe care doresc sa le exporte in China, in conditiile cuprinse in anexa.

Expresiile de interes privind aceasta oportunitate pot fi transmise  la adresa de e-mail [email protected], urmand ca ulterior sa fie stabilite detaliile logistice aferente.

CAMPINA: oferta vanzare hala de productie

Firma din Campina, judetul Prahova pune in vanzare: hala noua de productie la standarde  occidentale cu suprafata de 635 mp, terenul aferent cu suprafata de 2000 mp si masini cu comanda numerica CNC (4 strunguri CNC + 2 centre vertical).

Strungurile cu CNC au urmatoarele caracteristici tehnice :

 1. un strung CHALLENGER (universal de 210 mm, alezaj arbore principal 52 mm, lungime maxima de prelucrat 600mm)
 2. un strung HAAS SL 30 (universal de  254 mm, alezaj arbore principal 72 mm, lungimea maxima de prelucrare 1100 mm, sistem de masurare a sculei RENISHAW)
 3. un strung HAAS SL 40 (universal de 381 mm, alezaj arbore principal 165mm, lungimea maxima de prelucrare 1100mm, lineta hidraulica)
 4. un strung HAAS ST-45 (universal de 510 mm, alezaj arbore principal 165 mm, lungimea maxima de prelucrare 1100 mm, lineta hidraulica)

Pe masinile cu CNC se pot strunji diametre cuprinse intre 30 mm si 780 mm

Centrele vericale cu CNC au urmatoarele caracteristici tehnice:

 1. un centru vertical CNC-DOOSAN(MYNX 6500/50) cu masa de 1400 x 700 mm si Z=635 mm RENISHOW – pentru masurat scula ; RENISHOW – pentru masurat piesa
 2. un centru vertical CNC-MORI SEIKI (MV-35) cu masa de 1100 x 350 mm si Z=480 mm

Si masini manuale  clasice (3 strunguri pe care se pot masina diametre intre 10 mm si 850 mm, 2 freze FUS25 si FUS 32, una freza FU32, o masina de rectificat plan mica, o masina RU100 de rectificat universal, 2 prese de stantat ambutisat 63tf/1600 kgf/, aparat de sudura in CO2, aparat de sudura electric ; convertizor de sudura ; compresor VARIO 500L ; lisa electrica –sarcina 1200kgf; 2 lise manuale; 5 macarale 500kgf – 2000kgf; autoutilitara marca PEUGEOT BOXER; aparat pentru duritate piese; aparat pentru marcaje piese; AMC –sublere digitale, micrometru, truse de cale, calibre etc.)

Dimensiuni de prelucrare pe strunguri CNC:Ø 30 mm-Ø680(700) mm si lungimi cuprinse intre 500 mmm si 1100 mm

Dimensiuni masa pentru centre vertical: 1400 x 650 respectiv  1100 x 350 :

Masa de granit ;

Punct de transformare propriu.

Hala este dotata cu :

 • Centrala termica ;
 • Generatoare de aer cald;
 • Iluminat cu LED;
 • Luminator cu trapa actionata pneumatic;
 • Pardoseala vopsita in doua culori epoxidic;
 • Peretii din panouri KINGSPAN;
 • Acoperisul din panouri KINGSPAN;
 • Scurgere prin pamant a apelor pluviale;
 • Separator de grasimi si lichide petroliere;
 • Masina de spalat pardoseala.

Oportunitate de afaceri - Macedonia

Republica Macedonia doreste sa faca cunoscut faptul ca dispune in acest moment de 30 – 40 mii tone de varza de primavara (recolta 2018) pe care doreste sa o plaseze pe pietele externe. In cazul in care sunteti interesat de aceasta oportunitate de afaceri va rugam sa va adresati Directiei Relatii Interne si Internationale din cadrul CCI Prahova, la tel: 0244 514 530, fax : 0244 512 552 sau email : [email protected] Persoana de contact este Dna. Mihaela Hristache – Director DRII.

Reprezentanță pentru România

Imprimeria Royal Printing House LTD, Cod fiscal 25336331-2-04, cu sediul in localitarea Gyula, Ungaria, cauta parteneri de afaceri in Romania. Mai multe detalii privind oferta de produse, tehnica de productie si date de contact regasiti in fisierul PDF atasat.

Deschideti – Prezentare Imprimeria Royal Printing (PDF)

 

Reprezentanță pentru România

Se oferă spre vânzare o fabrică de cărămidă renumită din județul Békés (Ungaria), cu proces tehnologic activ, sortiment diversificat și clientelă formată  atât pe piața internă cât și cea externă. Mai multe detalii privind oferta de produse si datele de contact regasiti in anexele 1 si 2.

pentru mai multe detalii, deschideti Anexa 1 (PDF)

pentru mai multe detalii, deschideti Anexa 2 (PDF)

 

Reprezentanță pentru România

Societatea EMTB Trade s.r.o., CIF: CZ26866714 cu sediul: Slévárenská 408/18, 709 00 Ostrava, Republica Cehă, caută firmă pentru înființarea reprezentanței în România – vânzarea brichetelor de cărbune brun UNION.

pentru mai multe detalii deschideți fișierul PDF atașat»

Oportunități de afaceri Grecia

Firma din Grecia doreste sa importe din Romania urmatoarele produse :

 1. CAUCIUCURI

Camioane :

315/80r 22.5  pentru autotractoare comerciale; 60 bucati.

315/80r22.5    pentru autotractoate grele pentru constructii; 20 bucati

385/65r22.5  pentru camioane; 20 bucati.

Incarcatoare frontale:

20.5- 25   20TL ;.

26.5-25 20 TL ;  4 bucati

1800-33    32 TL ; 4 bucati

Tractoare agricultura :

14.9-28 ; 2 bucati.

18.4-30: 4 bucati.

Autoturisme pasageri :

185r14    (camioneta) : 10 bucati;

165/80r14 : 10 bucati;

205/55r16 : 10 bucati.

 1. Baterii auto pentru piata greceasca.

Code

AH

AH

Dimensiune

Pozitie Poli

54464

45

420

210x175x190

LEFT

55066

50

460

210x175x190

RIGHT

55559

55

500

243x175x170

RIGHT

56219

62

550

243x175x170

RIGHT

57220

72

620

275x175x190

RIGHT

58014

80

700

315x175x175

RIGHT

60044

100

860

353x175x190

RIGHT

64020

140

950

470x182x210

LEFT

68032

180

1100

470x220x210

LEFT

70027

200

1100

470x270x220

LEFT

73011

230

1300

470x270x220

LEFT

Cerere de oferta. Destinatie : Croatia

 1. 100,000 tone ulei de gatit/salata, rafinat. Tip ambalaj : 1 litru / 2 litri / 5 litri / 50 litri si 100 litri;
 2. 100,000 litri de untura nerafinata. Tip ambalaj : en-gros (butoaie).
 3. trunchiuri de stejar; sub forma de busteni sau scanduri;
 4. 1000  tone de cereale, porumb

Cerere de oferta. Destinatie: Salonic, Grecia

 1. 1000 tone faina, in ambalaje de : 1 kg, 5kg si 25 kg.

Sunt necesare specificatiile si analiza produsului.

Direcția Relații Interne și Internaționale

Director: doamna Mihaela HRISTACHE

CONTACT
 • Pentru orice informații considerate de interes pentru dumneavoastră, ne puteți contacta:
 • Adresă:Ploiești, str. Cuza Vodă nr. 8, Prahova, România
 • Telefon:(+40) 244 514.530
 • Fax:(+40) 244 512.552
 • Pagină departament:click pentru link intern
închide Panel