Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Ajutor pentru Prahova din partea provinciei Heilongjiang, cu sprijinul CCI Prahova

Solidaritatea umana in lupta cu noul coronavirus nu cunoaste frontiere, iar parteneriatele externe, cultivate cu profesionalism si perseverenta dau roade, nu numai la nivel socio-economic, institutional si cultural, ci si la nivel umanitar.

Consiliul Judetean Prahova, cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie Prahova, a primit astazi, 25 aprilie 2020, un ajutor umanitar – constand in 10.000 masti de protectie –  trimis de catre conducerea provinciei chineze Heilongjiang. Mastile de protectie vor fi distribuite de Consiliul Judetean Prahova catre unitatile sanitare ale judetului.

Acest ajutor umanitar s-a bazat pe traditionala si excelenta relatie de colaborare dintre Judetul Prahova si Provincia chineza Heilongjiang, intarita printr-un Acord de Infratire intre cele doua provincii. Relatia cu partenerii din Heilongjiang, cu conducerea Guvernoratului Provinciei este cultivata si dezvoltata, de aproape 30 de ani, pe multiple planuri – institutional, economic, social, cultural, iar roadele acestui parteneriat valoros s-au concretizat, de-a lungul timpului in investitti chineze dezvoltate in Prahova, dar si prahovene, in Heilongjiang, intr-un volum semnificativ al schimburilor comerciale, in colaborari in plan cultural, iar acum – intr-un salutar si extrem de binevenit ajutor umanitar.

Conducerea Consiliului Judetean Prahova si cea a Camerei de Comert si Industrie Prahova multumesc partenerilor chinezi – conducerii Provinciei Heilongjiang – Dlui. Wang Wentao, Guvernatorul provinciei precum si Dlui. Wang Haijun, Director General – Foreign Affairs Office si intregii sale echipe.

Acest ajutor umanitar reprezinta mai mult decat un simplu gest de sprijin cu materiale de protectie in lupta cu COVID-19, primit din partea unor colaboratori institutionali aflati la mii de kilometri distanta. El are semnificatia unui gest de adevarata solidaritate, de umanitate, de calda prietenie si empatie intre oameni pe care-i apropie si-i uneste, dincolo de granite si distante, speranta si vointa de a depasi impreuna aceasta criza prin care trece, la ora actuala, intreaga omenire.