Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Ambasada Bulgariei a sarbatorit Ziua Nationala la CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova a fost luni, 2 martie 2020, gazda unei delegatii oficiale a Ambasadei Bulgariei la Bucuresti, sosita la Ploiesti cu ocazia celebrarii Zilei Nationale a Republicii Bulgaria.

In prima parte a vizitei la Ploiesti, E.S. Dl. Todor Ivanov Churov – Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Bulgaria in Romania, insotit de o echipa din cadrul Ambasadei, a participat la un moment festiv militar de depunere de coroane de flori la Monumentul Vanatorilor de la Gara de Sud.

Evenimentul, devenit traditional de-a lungul ultimilor ani, a fost urmat de o  intalnire de lucru la sediul CCI Prahova, unde au fost fi discutate oportunitati de colaborare economica, culturala si institutionala intre Judetul Prahova si Republica Bulgaria.

Amfitrionul actiunii a fost Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, care, in alocuitiunea rostita a spus: „Suntem extrem de onorati sa fim gazde inaltilor oaspeti bulgari intr-un moment atat de important pentru istoria celor doua tari. Data de 3 martie 1878 este unul de referinta pentru Bulgaria si Romania, deoarece s-a semnat Acordul de la San Stefano dupa Razboiul ruso-turc. Trecutul, prezentul si viitorul natiunilor noastre au avut destine oarecum similare. Am colaborat in domeniile cultural, social, dar extrem de imporant este cel economic si cred ca aici putem face multe lucruri impreuna. In acest an aniversam 141 de ani de relatii diplomatice intre cele doua tari. In 2018, valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari a fost de 4,5 miliarde de euro, iar dupa primele 11 luni ale anului trecut au fost de 4,6 miliarde de euro. In judetul Prahova activeaza 25 de societati comerciale cu capital social bulgar sau mixt”, a spus Presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

La actiune au mai fost prezenti Prefectul Judetului Prahova, Dl. Cristian Ionescu, Subprefectul  – Dna. Maria Duta, Primarul Municipiului Ploiesti – Dl. Adrian Dobre, noul Rector al UPG Ploiesti – Dl. Florinel Dinu si Presedintele Senatului UPG – Dl. Mihail Minescu.

Participantii la eveniment au urmarit un program artistic sustinut de Orchestra de Muzica Populara „Flacara Prahovei”, dirijata de Maestrul Marian Dovanca, a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiesti.