Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

CCI Romania-China are filiala in Prahova, la sediul CCI

Miercuri, 3 aprilie 2019, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a avut loc ceremonia de inaugurare a Filialei Prahova a Camerei de Comerț și Industrie România-China, al cărei Președinte este Marius Marinescu.

Amfitrionul evenimentului a fost Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurealian Gogulescu, un promotor al relațiilor bilaterale dintre Prahova și China, respectiv România și China. „Evenimentul de astăzi este o unul important, în care se consolidează o relație specială pe care am creat-o cu China, și pe care l-am gândit de mai mult timp. Îmi doresc foarte mult să reprezinte o poartă cât mai largă deschisă în colaborarea cu China, iar nivelul schimburilor comerciale să crească. CCI Prahova are o relație specială cu China, demarată în 1992, de atunci primind 115 delegații oficiale din Republica Populară Chineză. Am organizat 42 de misiuni oficiale, avem 30 de participări la Târguri și Expoziții și am semnat 12 acorduri din cele 92 pe care instituția noastră le are cu organizații similare din întrega lume, ceea ce înseamnă un procent de 13%. De asemenea, 5 localități din Prahova – Ploiești, Câmpina, Breaza, Azuga și Mizil – sunt înfrățite cu localități din China, iar CCI Prahova are o reprezentanță la Shanghai”, a spus Președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Invitată la ceremonie, prefectul Mădălina Lupea a precizat că „acest eveniment se datorează și CCI Prahova, care este foarte activă, fiind un promotor al atragerii investițiilor străine în județ. Aveți în mine un partener și mă bucur că relația România-China este una veche, de peste 130 de ani”.

Președintele Camerei de Comerț România-China, Nicolae Vasilescu, a spus că „aceasta este a 32-a filială județeană deschisă, noi fiind de departe cea mai puternică structură bilaterală camerală la nivel național. Avem 5 reprezentanțe în China și acordăm suport Guvernului României pentru consolidarea relațiilor diplomatice cu această țară, care datează de 70 de ani. Anul trecut am acordat 20 de burse de studii la Universitatea de Afaceri din Beijing, iar în acest an vom organiza 20 de misiuni economice în China”.

Primul președinte al Filialei Prahova a CCI România-China, Marius Marinescu, a punctat în discursul său faptul că „toți suntem oameni de afaceri și avem ca obiectiv obținerea de profit. Vă mulțumesc că ați venit alături de noi și sunt convins că vom avea rezultate bune împreună”.

Ca semn de apreciere pentru activitatea de până acum desfășurată pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre România și China, Președintelui CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, i-a fost înmânată o plachetă din partea CCI România-China.