Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

COMUNICAT Dezbatere BNR – EconomicHub 21 martie 2024

 

 

In data de 21 martie 2024, s-a desfasurat la sediul Agentiei Prahova a Bancii Nationale a Romaniei din Ploiesti, evenimentul BNR-EconomicHub, organizat de Banca Nationala a Romaniei, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Prahova.

 

Actiunea face parte dintr-un program al BNR, derulat din 2020, sub forma unei platforme de dialog cu reprezentantii mediului de afaceri, menita sa faciliteze dezbaterea unor subiecte de interes reciproc, precum: analiza evoluțiilor macroeconomice actuale și de perspectivă din plan național și internațional și explicarea influenței acestora asupra activitatii companiilor; prezentarea cauzelor intensificării fenomenului inflaționist la nivel global și explicarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR pentru temperarea acestui fenomen; explicarea rațiunilor care stau la baza deciziilor băncilor comerciale în contextul economic actual.

 

Camera de Comert si Industrie Prahova a fost reprezentata de Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte, care in cuvantul sau a creionat situatia economica la zi a judetului Prahova, referindu-se, totodata, la impactul asupra mediului de afaceri a inflatiei si a deficitului de cont curent.

 

Din partea BNR au participat  Dl. Dan Suciu, Director – Directia Comunicare si Relatii cu Publicul, Dl. Eugen Radulescu – Consilier al Guvernatorului si Dl. Aurelian Ionita – Director Agentie Prahova. Totodata, a fost prezent si Dl. Florin Danescu – Presedinte Executiv al Asociatiei Romane a Bancilor.

 

Pe agenda intalnirii s-au aflat urmatoarele subiecte: România – Evoluțiile macroeconomice, inflația și politica monetară din perspectiva băncii centrale; Dezechilibre structurale în economia României și soluții de corectare; Intermedierea financiara si amprenta antreprenoriala a Romaniei.

 

La eveniment au participat cca 60 persoane, alaturi de organizatori fiind prezenti agenti economici si reprezentanti  ai bancilor comerciale prahovene.