Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Conferința cu tema “E-FACTURA: Dificultăți juridice la început de drum”

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat, în data de 4 aprilie 2024, Conferința cu tema “E-FACTURA: Dificultăți juridice la început de drum”.
Evenimenul a fost realizat în parteneriat cu Filip&Company – una dintre firmele de avocatură de top din România oferind asistență de înaltă calitate în toate domeniile relevante ale dreptului pentru afacerile care operează în România.
Conferința a avut ca scop identificarea și gestionarea eficientă a situațiilor noi apărute și a nenumăratelor schimbări din punct de vedere fiscal, la începutul anului 2024.
Cea mai importantă schimbare este aplicarea generalizată a sistemului E-factura începând cu 1 ianuarie 2024. Dincolo de dificultățile tehnice, noile reguli de facturare prin intermediul platformei electronice SPV ridică numeroase întrebări în plan juridic. În cadrul conferinței organizate de CCI Prahova și Filip & Company au fost detaliate aspectele legale și practice ale noului sistem de facturare electronică.
La eveniment au participat peste 40 de persoane, reprezentanți ai mediului de afaceri, juriști, experți contabili.
Aceasta a fost a treia conferință din seria evenimentelor, întâlnirilor periodice pe care CCI Prahova și le-a propus să le organizeze în parteneriat cu Filip&Company, în perioada următoare, și pe alte teme juridice de interes.