Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Conferință regională de conștientizare în domeniul energiei regenerabile, eficienței și securității energetice

In data de 15 mai 2023, s-a desfasurat la Ploiesti, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, prima conferinta  regionala de conștientizare în domeniul energiei regenerabile, eficienței și securității energetice, realizată în cadrul proiectului  „Powering Romanian SMEs to Increased Knowledge in Sustainable Efficiency / Dinamizarea IMM-urilor din România, prin creșterea cunoștințelor în eficiență sustenabilă”.

 

Obiectivul general al proiectului constă în sporirea cunoștințelor întreprinderilor mici și mijlocii românești din sectorul construcțiilor, pentru a încorpora practici sustenabile în realizarea eficienței durabile prin îmbunătățirea performanțelor lor de mediu și energetice.

 

Evenimentul a fost deschis de catre Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu si Presedintele Federatieie Generale Sindicale Familia, Dl. Gheorghe Balaceanu, care au adresat participantilor un cuvant de bun venit. In continuare, Dna. Gabriela Sterian, Managerul proiectului, a realizat o  prezentare succinta a proiectului si a echipei de implementare, iar invitati din sfera institutionala si de business au sustinut prezentari pe urmatoarele teme ca: eficienta energetica in constructii, accesul la finantari alocate pentru mediu si eficienta energetica, competente pentru investitii; proiecte, provocari si oportunitati.

 

Discutiile au continuat pe patru paneluri la care participantii – IMM-uri din construcții, asociații profesionale, reprezentanți ai domeniului public și ai instituțiilor de invatament au dezbatut urmatoarele teme: importanta performantelor de mediu si energetice in eficienta sustenabila; importanta dialogului social in eficienta sustenabila; importanta competentelor in investitiile in eficienta sustenabila; importanta implicarii partilor interesate in eficienta sustenabila in sectorul de constructii.

 

Conferinta a fost urmata de primul modul al sesiunii de formare pe tema eficientei si securitatii energetice, precum si a standardelor ISO 14001 si ISO 50001 – adresata IMM-urilor din constructii, care va continua si in zilele urmatoare.