Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Decorarea Domnului Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova, cu Ordinul „Palmele Academice” in grad de Cavaler

Ambasadoarea Franței în România, E.S. Doamna Laurence Auer, i-a conferit, miercuri, 7 iulie a.c., în cadrul unei ceremonii desfasurate la Reședința Franței din Bucuresti, însemnele de Cavaler al Ordinului «Palmele Academice», Domnului Aurelian Gogulescu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova si Presedinte al Aliantei Franceze Ploiesti.

Cariera Dumneavoastră este atât de bogată încât ar fi imposibil să o rezumăm în câteva rânduri. Îl salut, aşadar, astăzi pe Președintele Alianței Franceze din Ploiești, în cadrul căreia sunteţi membru al Consiliului de Administrație din 1991, anul înființării sale; Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova; Ambasador Onorific pentru Comerț și Turism al Principatului Monaco în România, precum și Consul Onorific al Republicii Macedonia de Nord în România. Dar cel pe care avem plăcerea de a-l avea printre noi astăzi este, în primul rând, un pasionat al limbii franceze, un promotor neobosit al valorilor francofoniei în România și peste hotare, deoarece responsabilitățile Dumneavoastră, trecute și prezente, vă conduc în mod frecvent peste tot în lume”.

La randul sau, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a spus, in alocutiunea sa, la primirea inaltului ordin: „Excelenta Voastra, Doamna Ambasador, va multumesc din suflet pentru onoarea pe care mi-ati rezervat-o, conferindu-mi aceasta inalta distinctie, acordata de Statul Francez personalitatilor care contribuie la promovarea limbii si a culturii franceze. In aceste momente, oricat as incerca sa imi stapanesc emotia, nu voi reusi, asa ca voi sintetiza, in cateva cuvinte cu valoare de concept, sentimentele care ma incearca de la momentul in care am primit, onoranta veste ca am fost numit Cavaler al Ordinului «Palmele Academice»: Onoare, Bucurie, Fericire, Recunostinta, Multumire».

Ordinul „Palmele Academice” (Ordre des Palmes Académiques) este un ordin de stat, instituit in anul 1808 de Imparatul Napoleon I si acordat de Președintele Franței personalitatilor care se disting prin merite deosebite in domeniul educatiei.