Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Delegatie din Republica Macedonia de Nord, vizita la CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova a primit joi, 21 februarie 2019, vizita la Ploiesti a unei delegatii de oficiali nord-macedoneni, cu ocazia meciului echipei nationale de baschet a Macedoniei de Nord, care va evolua in aceeasi zi, de la ora 18.00, in Sala Sporturilor Olimpia, cu reprezentativa Romaniei.

Cu acest prilej, delegatia a fost prezenta la Consulatul Onorific al Macedoniei de Nord in Romania, care are sediul la CCI Prahova, Consul Onorific al acestei tari fiind Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele CCI Prahova.

La evenimentul la care a luat parte si primarul municipiului Ploiesti – Dl. Adrian Dobre, au fost prezenti urmatorii oficiali nord-macedoneni: Dl. Darko Kaevski – Director al Agentiei de Tineret si Sport; din partea Ambasadei Macedoniei de Nord in Romania – E.S. Dl. Gabriel Atanasov – Ambasador si Dl. Slobodan Uzunov – Ministru Consilier; din partea Federatiei de baschet – Dl. Petar Naumoski – Presedinte, respectiv Dl. Ivica Jevtich, Secretar General.

“Este o vizita mai deosebita fata de cele clasice cu caracter economic de la noi, aceasta avand preponderent conotatii sportive, tinand cont de meciul de baschet pe care il gazduieste Ploiestiul. Insa vizita poate constitui si un bun prilej pentru dinamizarea schimburilor economice dintre Prahova, respectiv Romania si Macedonia. Este pentru prima oara cand noul ambasador al Republicii Macedonia de Nord vine la Ploiesti, la Camera de Comert si Industrie Prahova si la Consulatul acestei tari de la Ploiesti. In acest moment valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari este circa 450 de milioane de euro si ne dorim cresterea acestei cifre”, a spus Presedintele CCI Prahova – Aurelian Gogulescu.

La randul sau, E.S. Gabriel Atanasov a precizat ca “Macedonia de Nord are o mare traditie in agricultura, iar telul nostru pana acum a fost atragerea de investitii straine in tara. Sunt multe ocazii de a creste colaborarea dintre cele doua tari, care este una destul de buna pana in prezent, mai ales ca noi ne straduim sa intram in Uniunea Europeana. Dorim sa organizam si un Forum Economic intre cele doua tari si aici ajutorul domnului Aurelian Gogulescu, consulul nostru onorific in Romania, este extrem de pretios”.

Primarul Adrian Dobre a subliniat avantajele pe care le are municipiul Ploiesti in atragerea investitorilor, dotarile infrastructurii sportive din oras, dar si buna colaborare cu Universitatea Petrol-Gaze si nevoia de atragere a fondurilor europene, capitol la care Ploiestiul este lider in partea de Sud a tarii.

Nu in ultimul rand cele doua parti au lansat propunerea de infratire in Skopje si Ploiesti.

Partida de baschet masculin dintre primele reprezentative ale Romaniei si Macedoniei de Nord conteaza pentru precalificarile grupei B din FIBA Eurobascket 2021, accesul publicului fiind gratuit la meciul care echivaleaza cu revenirea primei reprezentative a Romaniei la Ploiesti, dupa o pauza de 10 ani.