Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Gala Topul Firmelor Prahovene 2018

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Gala Topul Firmelor Prahovene 2018

26 octombrie 2018

Cea mai importantă sărbătoare a comunității prahovene de afaceri – Gala Topului Firmelor Prahovene, ajunsa la cea de-a XXV-a editie, jubiliara, a avut loc vineri, 26 octombrie, la complexul Sky Center, reunind peste 400 de participanti –  elita firmelor din județ, alaturi de distinsi oaspeti.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a importanti parteneri institutionali ai Camerei de Comert si Industrie Prahova :  reprezentanții Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti din partea a 35 ambasade –  ambasadori, însărcinați cu afaceri și consilieri economici,   Dl. Deputat Dragoș Gabriel Zisopol – Chestor al Camerei Deputaților, Presedintele Uniunii Elene din Romania, Dl. Horea Timofte – Consilier al Ministrului Afacerilor Externe, reprezentantii administratiei publice locale  – Dl. Bogdan Toader – Președintele Consiliului Județean, Dna. Prefect Mădălina Lupea, Dl. Adrian Florin Dobre – Primarul municipiului Ploiești, Dl. Subprefect Emil Drăgănescu si Viceprimarii municipiului Ploiești – Dl. Cristian Ganea și Dl. George Pană, Presedintii unor reprezentante comerciale guvernamentale straine, in Romania – JETRO (Japonia) si KOTRA (Republica Coreea), asociatii de oameni de afaceri straini, prezenti in Romania – Camera de Comert Belgia-Romania, Confindustria Romania, Palazzo Italia, Circolo Imprenditori Italiani in Romania, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, ale asociatiilor de oameni de afaceri si profesionale – partenere ale CCI Prahova – Patronatul IMM-urilor Prahova si CECCAR Prahova, reprezentanti ai mediului bancar.

In deschiderea evenimentului au luat cuvantul Presedintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu- amfitrionul galei, Dl. Deputat Dragos Zisopol, care – in calitate de Chestor a prezentat mesajul Camerei Deputatilor, Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Prefectul Judetului, Primarul Municipiului Ploiesti si Ambasadorul Republicii Coreea  – E.S. Dl. Kim Eun – Joong  – care a venit  însoțit de o delegație de oameni de afaceri sud-coreeni reprezentand companiile Kamtec Auto și Nuintek, precum si de directorul KOTRA  – Reprezentanta comerciala a Ambasadei Republicii Coreea.

 

In cuvantul sau, Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a precizat: « Celebram acest important Jubileu sub arcul Centenarului Marii Uniri a Romaniei, un eveniment crucial al istoriei noastre moderne. Si atunci – acum 100 de ani, ca si acum, inima industriei petroliere romanesti batea aici, pe plaiuri prahovene. Centenarul Marii Uniri pe care il celebram anul acesta reprezinta un bine-venit prilej de evocare a unui trecut  de exceptie din punct de vedere economic. Acest trecut este radacina din care isi trage astazi seva, forta,  economia judetului nostru. Daca astazi Prahova ocupa un loc de frunte la nivelul economiei nationale,  plasandu-se pe locul III, intre judetele Romaniei, dupa valoarea PIB-ului si tot pe locul III dupa valoarea investitiilor straine atrase dupa 1990 si pana astazi, este pentru ca si in urma cu 100 ani,  Prahova reprezenta o veritabila forta a Romaniei Mari proaspat constituite. Dumneavoastra, companiile  prahovene de top de la acest moment al istoriei economiei prahovene, alaturi de toata arhitectura institutionala a mediului de afaceri, din care face parte si CCI Prahova, avem impreuna datoria si obligatia morala de a duce mai departe aceasta traditie valoroasa. Prin tot ceea ce intreprindeti in activitatea de zi cu zi, ale carei rezultate  le facem cunoscute si le promovam aici, la aceasta gala, va achitati cu onoare de obligatia morala care vine din trecutul centenar al Romaniei noastre moderne – aceea de a perpetua forta economica  a judetului Prahova, de a o spori. »

Gala Topului Firmelor Prahovene 2018 a purtat amprenta specificului traditional romanesc,  in cadrul programului impletindu-se momentele de premiere cu un program artistic de inalta tinuta, intr-o ambianta stralucitoare, sub forma unei gale-dineu. Din programul artistic al serii au facut parte momente speciale realizate cu concursul Filarmonicii « Paul Constantinescu » din Ploiesti, al contra-tenorului Cezar Ouatu, al  companiei artistice All’s Choir – formata din artisti ai Operei Romane din Bucuresti, al ansamblului « Kymata » al Uniunii Elene din Romania-Sucursala Prahova si al ansamblului folcloric « Doina Prahovei ».

Firmele laureate au fost recompensate  pentru performantele realizate cu diplome, distincții și trofee. Companiile prezente la eveniment  fac parte dintre cele 2 860 firme clasate in TOP 10, din cele 6 235 care au indeplinit conditiile de includere in clasament. In Topul National 2018 se regasesc 404 firme prahovene, dintre care 57 se situeaza pe locul 1.

In cadrul Galei TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE 2018, firmele laureate – grupate pe domenii, grupe de activitate si clase de marime – au primit diplome pentru clasarea in Top 10. Totodata, au mai fost decernate Trofeul « Responsabilitatea Socială a Întreprinderilor  (RSI) » – acordat firmelor care implementează cu succes conceptul de Responsabilitate Socială Corporatista pentru o dezvoltare durabilă, Diploma de Investitor – companiilor cu capital autohton sau strain care au realizat investitii semnificative in perioada 2017-22018 si trofeul « Femeia de Afaceri » – acordat doamnelor proprietar/asociat sau director general al firmelor în Top pe primele 3 locuri.

Pentru a marca evenimentul jubiliar, a fost acordata o distincție aniversară intitulata « Perpetuandi Servetis », simbolizand  Continuitatea – Competitivitatea – Implicarea – cateva valori ale caror initiale sunt – nu intamplator – initialele Camerei de Comert si Industrie Prahova si fara de care performanta economica nu ar fi posibila. Au primit aceasta distinctie firmele înființate în anul 1991, care s-au situat constant in clasamentul celor mai performante firme ale judetului, firmele laureate de-a lungul anilor in Top, precum si instituțiile administrației publice centrale și locale care manifesta implicare  în viața economico-socială a județului Prahova, dar și instituțiilor media partenere ale evenimentului. Au mai primit distinctia aniversara, parteneri din sfera cultural-artistica – Teatrul « Toma Caragiu » Ploiesti si Filarmonica « Paul Cosntantinescu » din Ploiesti.

Anvergura, stralucirea si succesul Galei Topului Firmelor Prahovene 2018 au fost posibile si gratie sustinerii de care evenimentul s-a bucurat din partea sponsorilor si partenerilor, dar si a partenerilor media. Organizatorii multumesc tuturor acestor colaboratori, care – in anul celebrarii Centenarului Marii Uniri – au dat si dau cuvantului si ideii de « impreuna » o semnificatie nobila.

Biroul de Presa al Camerei de Comert si Industrie Prahova

Detalii

Dată:
26 octombrie 2018
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: