Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Gala Topul Firmelor Prahovene 2019

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Gala Topul Firmelor Prahovene 2019

10 octombrie 2019

Complexul Sky Center din Paulesti a gazduit vineri, 25 octombrie 2019, cea de-a XXVI-a editie a Galei TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE – evenimentul care incununeaza cu laurii aprecierii performerii economiei judetului nostru, acesta fiind cel mai important eveniment de business din judetul Prahova, de peste an. Evenimentul a reunit peste 400 de participanti – elita companiilor din județ, impreuna cu numerosi invitati.

Oaspeti de onoare au fost Presedintele Romaniei din perioada 1996-2000 – Emil Constantinescu si ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – Radu Stefan Oprea.

Au participat numerosi parteneri institutionali ai Camerei de Comert si Industrie Prahova -reprezentanții Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, din partea a 30 de ambasade – ambasadori, însărcinați cu afaceri și consilieri economici; parlamentari, oficiali ai administratiei publice judetene si locale, presedintii unor reprezentante comerciale guvernamentale straine, in Romania – JETRO (Japonia) si CCPIT (China), asociatii de oameni de afaceri straini, prezenti in Romania – Camera de Comert si Bilaterala Belgia-Romania, Confindustria Romania, TIAD – Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci in Romania, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, ai asociatiilor de oameni de afaceri si profesionale – partenere ale CCI Prahova, reprezentanti din mediul bancar, din mass-media nationala si locala. Din strainatate, oaspete al evenimentului a fost Secretarul General al CCI Banja-Luka dinBosnia-Hertzegovina, cu care CCI Prahova are semnat un acord de colaborare.

„Tot ceea ce aducem in fata Dumneavoastra cu aceasta ocazie – prezenta a distinse personalitati – invitati de onoare, premii si trofee, un program de gala, de exceptie – semnifica modul in care Camera de Comert si Industrie Prahova, o organizatie reprezentativa pentru mediul de afaceri prahovean si romanesc, recunoste si celebreaza excelenta.

In conditiile unei situatii economice caracterizate la momentul actual ca fiind in pragul unei noi crize, pe fundalul unui deficit tot mai sever al fortei de munca, pe fondul scaderii fluxului de investitii straine, precum si de temporizarea celor autohtone, suntem onorati sa reunim, si anul acesta, elita comunitatii locale de afaceri in cel mai important si mai grandios eveniment de business al judetului. Valoarea companiilor pe care le reprezentati dau forta economiei prahovene care si anul trecut, anul la care ne-am raportat in intocmirea clasamentului ai carui laureati sunteti, s-a clasat intre primele trei judete la nivel national, dupa valoarea produsului intern brut. De asemenea, judetul Prahova se situeaza intre primele 10 judete ale Romaniei in ceea ce priveste contributia la exportul national. Referindu-ne la investitii – atat cele straine, dar si cele autohtone, in Prahova – ele au continuat sa se dezvolte, chiar daca nu la nivelul anilor trecuti. Toate aceste realitati economice prahovene, sintetizate in cifre si date, sunt rezultatul eforturilor, zbaterilor, sacrificiilor pe care cel mai adesea antreprenorii si managerii companiilor de top le fac in activitatea lor de zi cu zi.

Suntem astazi aici, in prezenta a numeroase si distinse personalitati care au acceptat sa ne fie alaturi, tocmai pentru a aprecia si a recompensa aceste eforturi si aceste sacrificii transformate in performanta.

Oaspetii nostri din mediul diplomatic, din Parlamentul Romaniei, din administratia centrala si locala, din sistemul cameral, din sistemul bancar – din tara si din strainatate – sunt partenerii si colaboratorii nostri, ai CCI Prahova, dar si ai Dumneavoastra”, a spus, in cuvantul sau, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu.

Astfel, ca semn de apreciere la adresa performerilor economiei prahovene, la aceasta gala a fost prezent si E.S. Dl. Emil Constantinescu, Presedintele Romaniei intre anii 1996 – 2000. In prezent, acesta este un activ promotor al cooperarii socio-culturale, prin pozitia de Președinte al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului – Centru de Excelenţă al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă, la Bucureşti, care fuctioneaza ca o instituţie publică de interes naţional.

Au fost alaturi, si cu acest prilej, asa cum au fost si pe parcursul anului in numeroasele actuni si evenimente din sfera relatiilor externe si cooperarii internationale – ambasadori, insarcinati cu afaceri, consilieri economici din peste 20 de tari.

Alaturi de CCI Prahova – si acum, la ceas de sarbatoare, ca si de fiecare data, cu prilejul actiunilor comune – au fost si partenerii institutionali, cei fara de care arhitectura economica a acestui judet ar fi incompleta si, astfel, nefunctionala.

„Trebuie sa mentionez ca acest eveniment nu este o simpla gala de premiere. Prin participarea numeroasa si la un nivel inalt de reprezentare, cel mai important eveniment de business al judetului Prahova este si un excelent cadru de socializare.

Felicitari laureatilor celei de-a XXVI-a editii a Topului Firmelor Prahovene si fie ca performanta si succesul sa va fie alaturi si pe mai departe, pe drumul dificil, dar frumos si plin de satisfactii, al derularii afacerilor!”, a conchis Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu.

Dl. Deputat Dragos Zisopol, Secretar al Camerei Deputatilor si Presedintele Uniunii Elene din Romania a prezentat mesajul Camerei Deputatilor, cu aceasta ocazie.

Firmele laureate – grupate pe domenii, grupe de activitate si clase de marime – au primit diplome pentru clasarea in Top 10. Totodata, au mai fost decernate Trofeul „Responsabilitatea Socială a Întreprinderilor” – acordat firmelor care implementează cu succes conceptul de Responsabilitate Socială Corporatista pentru o dezvoltare durabilă, Distinctia „Investitor de Top” – companiilor cu capital autohton sau strain care au realizat investitii semnificative in perioada 2018-2019, Distinctia „Exportator de Top” si trofeul „Femeia de Afaceri” – acordat doamnelor proprietar/asociat sau director general al firmelor prezente în Top pe primele 3 locuri.

Firmele laureate,prezente la aceasta gala – antreprenori romani, investitori straini, exportatori de top – reprezinta o adevarata forta economica, intrucat acestea produc insumat cca. 35 % din cifra de afaceri a economiei judetului Prahova (la nivelul anului 2018), profitul lor reprezinta cca. 30% din profitul realizat de toate companiile prahovene, iar angajatii acestora reprezinta 14% din totalul de angajati ai societatilor comerciale prahovene.

Companiile laureate care au participat la eveniment fac parte dintre cele 3.019 companii prahovene clasate în TOP 10, dintr-un total de 6.235 de firme care au îndeplinit condițiile de incadrare în TOP. În Topul Național se regăsesc 420 de firme prahovene (dintr-un total de 12.603 din toate județele), dintre care 69 se situează pe locul 1.

Anvergura, stralucirea si succesul Galei Topului Firmelor Prahovene 2019 au fost posibile si gratie sustinerii de care evenimentul s-a bucurat din partea sponsorilor si partenerilor, dar si a partenerilor media.

Ceremonia de decernare a diplomelor și trofeelor Topului Firmelor Prahovene 2019 s-a împletit cu un program artistic sustinut de catre artisti ai Operei Nationale din Bucuresti, Daniela Raduica – solista asectiei de revista a Teatrului Toma Caragiu Ploiesti si ansamblul Kymata al Comunitatii Elene Prahova, dar și cu un dineu de gală.

Prezentare generală

Topul Firmelor Prahovene, organizat de CCI Prahova, este cel mai obiectiv si mai concludent clasament care evidentiaza performanta economica a firmelor judetului nostru.

Obiectivitatea criteriilor care stau la baza realizarii clasamentului «Topul Firmelor Prahovene», dar si recunoasterea acestuia prin temei legal (Legea 335/2007 – Legea Camerelor de Comert si Industrie din Romania), fac din Topul Firmelor si din insemnele care se atribuie firmelor laureate, un  veritabil suport de bonitate pentru acestea.

Informatiile care stau la baza realizarii clasamentului sunt furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului si Ministerul Finantelor, iar metodologia aplicata este complexa, unitara la nivelul sistemului cameral romanesc, de-a lungul timpului, imbunatatindu-se si adaptandu-se atat la schimbarile survenite in peisajul economic romanesc, cat si la sugestiile venite din mediul de afaceri.

Topul evidentiaza primele 10 firme clasate pentru fiecare grupa principala de activitate (Cercetare-Dezvoltare, Industrie, Constructii, Agricultura, Comert, Servicii si Turism), domeniu de activitate si clasa de marime a firmelor,  in ordinea punctajului obtinut prin prelucrarea a cinci indicatori – cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat – pe baza unei metodologii aprobate si aplicate la nivel national.

Firmele care fac parte din clasamentul „Topul Firmelor Prahovene” sunt cuprinse in catalogul  realizat in format electronic. Acesta se constituie intr-o  valoroasa baza de date  – continand date despre cele peste 3 000 firme laureate, o prezentare in sinteza din punct de vedere economico-social a judetului Prahova, metodologia de realizare a clasamentului, precum si alte date si informatii de interes economic.

Premierea si promovarea firmelor laureate in TOP

Ceremonia de decernare a diplomelor si trofeelor Topului Firmelor Prahovene este organizata sub forma unei veritabile gale a competentei si a succesului, in care firmele beneficiaza de promovare si vizibilitate maxima, recunoastere prin care li se confirma  apartenenta  la elita comunitatii de afaceri prahovene.

Dezvoltandu-se si imbogatindu-se de la an la an, castigand in notorietate, importanta si stralucire, Gala Topul Firmelor Prahovene se bucura de o inalta apreciere la nivel national, dar si in randul partenerilor  din strainatate ai Camerei de Comert si Industrie Prahova.

Alaturi de laureatii Topului Firmelor Prahovene,  la eveniment perticipa  distinse personalitati din mediul diplomatic, din administratia centrala si locala, din mediul bancar.

Firmerle laureate, participante la eveniment au posibilitatea sa primeasca impreuna cu diploma acordata pentru clasarea in Top, o serie de distinctii si trofee care reflecta preocuparea privind responsabilitatea sociala a companiilor, efortul investitional, activitatea de export, si performanta feminina in afaceri.

Detalii

Dată:
10 octombrie 2019
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: