Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Topul Firmelor Prahovene 2020

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Topul Firmelor Prahovene 2020

19 noiembrie 2020

Anul acesta, un an marcat de pandemia COVID- 19, Gala TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE  2020,  a fost un eveniment special,  din mai multe puncte de vedere :

  • 2020 este un an atipic, în care am încercat și încercăm cu totii, pe cat se poate, să transformăm problemele și greutățile în oportunități, punand accent pe rezilienta, sustenabilitate, si reinventare.
  • 2020 este anul Jubileului de 30 ANI de existenta si activitate modernă a CCI Prahova .

Evenimentul a avut loc online, prin realizarea unui film care a putut fi urmarit in premiera, joi, 19 noiembrie 2020, pe mai multe canale  – Youtube, FaceBook, site-ul CCI Prahova – www.cciph.ro.

In filmul Galei se impletesc intr-o maniera  originala, mesajele Presedintelui CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu si acelea ale unor importante personalitati din cele mai inalte pozitii ale Statului roman,  ale unor colaboratori si parteneri ai CCI Prahova, cu  momentele de premiere si cu un program artistic de exceptie.

Firmele laureate au primit diplome pentru clasarea in TOP 10, dar si trofee si distinctii : Trofeul « Responsabilitate Sociala Corporatista », Trofeul « Femeia de Afaceri » si Distinctia « Exportatori Prahoveni de Top ».

Momentul jubiliar – 30 ANI – CCIPH a fost marcat prin editarea celei de-a doua parti a Monografiei CCI Prahova, dedicata perioadei 2010 – 2020, printr-o medalie jubiliara, dar si prin mesajele pe care partenerii si prietenii CCI Prahova le-au adresat la ceas aniversar si care se regasesc in editia festiva a publicatiei  « Dynamic Business », care a aparut cu ocazia acestui eveniment.

Moment jubiliar - 30 ANI – CCIPH

Prezentare generală​

Topul Firmelor Prahovene, organizat de CCI Prahova, este cel mai obiectiv si mai concludent clasament care evidentiaza performanta economica a firmelor judetului nostru.

Obiectivitatea criteriilor care stau la baza realizarii clasamentului «Topul Firmelor Prahovene», dar si recunoasterea acestuia prin temei legal (Legea 335/2007 – Legea Camerelor de Comert si Industrie din Romania), fac din Topul Firmelor si din insemnele care se atribuie firmelor laureate, un  veritabil suport de bonitate pentru acestea.

Informatiile care stau la baza realizarii clasamentului sunt furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului si Ministerul Finantelor, iar metodologia aplicata este complexa si unitara, aprobata si aplicata la nivelul  intregului sistem cameral romanesc.

De-a lungul timpului metodologia s-a imbunatat, rafinandu-se  si adaptandu-se atat la schimbarile survenite in peisajul economic romanesc, cat si la sugestiile venite din mediul de afaceri.

Topul evidentiaza primele 10 firme clasate pentru fiecare grupa principala de activitate (Cercetare-Dezvoltare, Industrie, Constructii, Agricultura, Comert, Servicii si Turism), domeniu de activitate si clasa de marime a firmelor,  in ordinea punctajului obtinut prin prelucrarea a cinci indicatori. Acestia sunt :  cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat.

Pentru rigurozitatea, minuțiozitatea și relevanța pe care le înglobează acest clasament, este deosebit de importantă contribuția unui grup de profesioniști cu o bogată și valoroasă experienta – membrii Comisiei de Validare a Topului – formată din reprezentanții unor institutii relevante pentru activitatea economica a judetului Prahova.

Firmele care fac parte din clasamentul „Topul Firmelor Prahovene” sunt cuprinse in catalogul  realizat in format electronic. Acesta se constituie intr-o  valoroasa baza de date  – continand date despre cele peste 3 100 firme laureate, o prezentare in sinteza din punct de vedere economico-social a judetului Prahova, metodologia de realizare a clasamentului, precum si alte date si informatii de interes economic.

Statistici privind Topul Firmelor Prahovane 2020

 Clasamentul TOP 10 PH 2020 cuprinde 3162  firme.

Dintre acestea, 1 670 firme se regăsesc în TOP 3, iar 786 firme in TOP 1

Reprezentativitatea firmelor din TOP 10 în ansamblul firmelor care au bilanțul depus, la nivelul județului Prahova, pe anul 2019.

Cele 3162 firme care alcătuiesc TOP 10 reprezintă 12 % din totalul firmelor care au depus bilanțul la sfarsitul anului trecut (25 613).

Cifra lor de afaceri, totalizată, reprezintă 71% din cea a tuturor firmelor prahovene cu bilanțul depus, iar numărul angajaților firmelor din TOP 10  – 58 % din totalul firmelor.

Clasificarea firmelor din TOP 10, pe clase de mărime :

 – intreprinderi foarte mari  – 7 firme (0,23 %)

– intreprinderi mari – 55 firme (1,74%)

– intreprinderi mijlocii  – 228 (7,21)

– intreprinderi mici – 854 (27%)

– microintreprinderi – 2013 (63,67%).

Clasificarea firmelor din TOP 10, pe domenii de activitate :

 – in Servicii – 1036 firme (32,77%)

– in Comert – 840 firme (26,57%)

– in Industrie –  641 firme (20,28%)

– in Constructii – 260 firme (8,23%)

– in Turism si HoReCa – 129 firme (4,08%)

– in Agricultura – 128 firme (4,05%)

– in Cercetare – Dezvoltare-High Tech – 118 firme (3,37%).

Firmele prahovene in Topul National al Firmelor

 In TOP 10 NATIONAL, din cele 12 711 firme, 417 firme sunt firme prahovene.

Dintre acestea, 70 firme se află pe locul I, 59 firme – pe locul ÎI și 52 firme pe locul III.

Grupate pe domenii de activitate, firmele prahovene din Topul Național sunt incadrate astfel :  283 din Industrie, 91 din Servicii, 66 din Comerț, 23 din Construcții, 18 din Turism și HoReCa, 16 din Agricultură și 8 din Cercetare-Dezvoltare-High Tech.

 Premierea si promovarea firmelor laureate in TOP PH

Ceremonia de decernare a diplomelor si trofeelor Topului Firmelor Prahovene este organizata sub forma unei veritabile gale a competentei si a succesului, in care firmele beneficiaza de promovare si vizibilitate maxima, recunoastere prin care li se confirma  apartenenta  la elita comunitatii de afaceri prahovene.

De-a lungul anilor, incepand cu 1994, performerii economiei prahovene au fost evidențiați, promovați și recompensați cu diplome, distincții și trofee,  în cadrul unui eveniment de excepție, cel mai important la nivelul comunității prahovene de business – un eveniment care în timp a devenit o strălucitoare gală ce a reunit – alături de cele mai valoroase firme ale momentului, invitați de marcă din mediul diplomatic, guvernamental, administrativ și bancar – din tara si din strainatate.

Detalii

Dată:
19 noiembrie 2020
Etichete Eveniment: