Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Fonduri europene pentru IMM-uri 2021-2027

Joi, 8 septembrie 2022 s-a desfasurat la Ploiesti, la Sala „Europa” de la Palatul Administrativ, evenimentul “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027”, organizat de catre Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR) si Patronatul IMM Prahova.

 

Intalnirea dintre cei peste 350 antreprenorii prahoveni, dar si din Bucuresti, Arges, Ialomita, Ilfov si reprezentantii institutiilor cu implicare in accesarea de fonduri europene, constituie o componenta a programului “Invest in” de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional ce vizează îmbunătățirea mediului de afaceri din regiunile României.

 

Evenimentul a dezbătut principalele oportunități de finanțare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Sud Muntenia, in prezenta reprezentantilor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Consiliului National al IMM-urilor din Romania, Prefecturii Prahova, Consiliului Judetean Prahova, Patronatului IMM Prahova, Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Agentiei pentru IMM-ri Atragere de Investitii si Promovarea Exportului Ploiesti, Autoritatii de Management POR Sud-Muntenia si Bancii Comerciale Romane.

 

Camera de Comert si Industrie Prahova a fost reprezentata de catre Dl. Aurelian Gogulescu, Presedinte, care in cuvantul sau a evidentiat oportunitatea organizarii acestui eveniment intr-o perioada plina de provocari si incertitudini, in care companiile au nevoie mai mult decat oricand de suport concretizat  in facilitati  sub forma de finantari.

Totodata, Presedintele CCI Prahova a amintit despre expertiza Camerei prahovene de peste doua decenii in derularea de proiecte, prin intermediul carora a  pus la dispozitia membrilor grupurilor-tinta servicii de consultanta, consiliere profesionala si vocationala, activitati specifice de internationalizare a afacerilor firmelor, cursuri de formare, perfectionare profesionala sau calificare. Prin prisma acestei experiente indelungate si bogate, CCI Prahova s-a confruntat de-a lungul timpului cu probleme diverse in implementare, probleme care au putut fi rezolvate doar prin dialogul permanent cu reprezentantii Ministerelor de resort si ai Organismelor de Implementare.

 

În cadrul dezbaterii au fost prezentate si promovate cele mai importante programe de finanțare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național – IMM Invest Plus, IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, IMM Recover dar și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internationalizare.

 

Prezentarile au fost urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri.