Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Forum de Afaceri România – Rusia

Camera de Comerț și Industrie Prahova a găzduit miercuri, 29 ianuarie 2020, Forumul de Afaceri România – Rusia, la eveniment fiind prezent și Ambasadorul Federației Ruse la București – ES Dl. Valeri Kuzmin. Amfitrionul Forumului a fost Președintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu, autoritățile locale fiind reprezentate de Dna. Fabioara Ionescu – Administrator Public a Județului și de Dl. Cristian Mihai Ganea – Viceprimar al municipiului Ploiești.

Un aport semnificativ la succesul evenimentului a fost asigurat de prezența companiilor specializate în acordarea de sprijin pentru  încheierea de contracte comerciale cu parteneri ruși, implementarea de proiecte de cooperare bilaterală, promovarea produselor românești pe piața rusă, respectarea prevederilor legislației vamale și comerciale în vederea exportului de produse și servicii către Rusia, organizarea participării la târguri și expoziții pe teritoriul Federației Ruse.

Evenimentul a fost onorat de prezența reprezentanților a trei Camere de Comerț și Industrie din Rusia – CCI Moscova, CCI Kursk și CCI Bashkortostan. Astfel, companiile din Prahova, București și alte 12 județe prezente la acțiune și interesate să dezvolte proiecte de colaborare comercială și investițională cu parteneri ruși sau care au accesat deja piața rusă au avut oportunitatea de a primi informații și soluții concrete care să le faciliteze activitatea pe această relație.

Domeniile de interes care au făcut obiectul discutiilor B2B au fost: industria de petrol, gaze și petrochimică, cercetare în industria petrolulului, servicii de transport țiței, servicii de logistică și transport rutier și maritim, servicii de tratare a apelor menajere și a nămolului de ulei, proiecte de colaborări în agricultură (creșterea animalelor), industria agro-alimentară, piscicultură și comercializarea de produse produse pescărești (pește și sea foods), construirea de depozite pentru produse agricole, producția de lactate, producția și comercializarea de mașini agricole, produse meșteșugărești, turism hotelier și agro-turism, produse inovative pe piata instalațiilor de transport prin țevi etc.