Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Forumul Economic si de Investitii Romania-Republica Moldova

La invitatia Domnului Constantin Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului si Turismului, marti, 17 mai 2022, Dl.  Aurelian Gogulescu, din dubla sa pozitie de Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si Presedinte al CCI Prahova , a participat la Chisinau la Forumul Economic si de Investitii Romania-Republica Moldova, eveniment dedicat promovării schimburilor comerciale, turismului și sectorului investițional, organizat de Ambasada Romaniei in Republica Moldova, reprezentata de Dl. Marius TOTH – Ministru plenipotențiar, însărcinat cu afaceri al României în Republica Moldova si de Dl. Ministru-Consilier Adrian Berezintu.

Evenimentul a fost onorat de prezenta Domnului Sergiu GAIBU, Ministrul Economiei si a Domnului Dumitru Budianschi, Ministrul Finantelor din Republica Moldova, iar din Romania de Dl. Angel-Iulian Calin, Secretar de Stat in Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si de Dl. Adrian Dupu, Secretar de Stat la Departamentul Relatia cu Republica Moldova.

Discutiile au vizat masuri de intensificare a schimburilor comerciale, dezvoltarea de proiecte investitionale de ambele parti, schimb de expertiza in domeniul parcurilor industriale precum si un plan de actiuni comune ce vor fi organizate in viitor in format fizic, avand menirea sa puna in contact direct cele doua comunitati de afaceri. De altfel acest eveniment a cuprins si o sesiune de intalniri bilaterale B2B unde au participat numeroase companii din cele 2 tari. De asemenea, a fost prezent si Dl. Ionel Constantin, Presedintele CCI Vaslui.

In cursul aceleiasi zile, Dl. Aurelian Gogulescu a purtat o serie de discutii de lucru cu Dl. Segiu Harea, Presedintele CCI a Republicii Moldova, cu Dl. Stelian Manic, Director General – Agenția de Investiții a Republicii Moldova precum si  cu reprezentantii Parcului Industrial Tracom si oameni de afaceri interesati in colaborarea cu Romania si a acordat un interviu la TVR Moldova.