Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

INDUSTRIE MICA

 

 

Domeniul principal de activitate: Cod CAEN 2599 – alte articole din metal

Contact  INDUSTRIE MICA

Adresă: 100137-Ploieşti, str. Gageni nr. 107, jud Prahova

Website  https://industriemica.ro/

Telefon: 0244-543 515; 524 661

Email:office@industriemica.ro

 

Despre

Industrie  Mică Prahova SA a fost înființată în urmă cu 25 de ani și  are ca principal obiect de activitate confecţionarea indicatoarelor de circulaţie (Cod CAEN 2599 – alte articole din metal). În afara acestei activităţi societatea execută lucrări de marcaje rutiere, montare indicatoare de circulaţie, parapete metalice, dar și inspecţii tehnice la autoturisme şi închirieri de spaţii comerciale. Piaţa de desfacere a societăţii este în totalitate cea internă, judeţul Prahova deţinând o pondere de 18% din activitatea de marcaje rutiere, execuţie şi montaj indicatoare de circulaţie, restul realizându-se în ţară, pentru diferite primării şi consilii judeţene.

Ne recomanda

Provenienta capital : 100% romanesc

Portofoliu de parteneri / clienti: Consiliul Local Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Consiliul Județean Alba, Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Slobozia, Consiliul Judeţean Covasna, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

Portofoliu de diplome, distinctii, trofee nationale sau internationale:

În cei 25 de ani de activitate, Industrie Mică Prahova SA a primit numeroase premii. Printre cele mai recente sunt trofeele pentru responsabilitate socială oferite în 2014 şi 2015 de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

Membru al unor organizatii, asociatii profesionale nationale si internationale:

  • Camera de Comerț și Industrie Prahova
  • Cartei Europene a Siguranței Rutiere din anul 2012

 

Știri / noutăți despre  INDUSTRIE MICA

https://cciph.ro/2020/06/operam-de-30-de-ani-pe-o-piata-in-continua-schimbare-suntem-deschizatori-de-drumuri-noi-prin-promovarea-unei-mai-bune-sigurante-rutiere-in-romania/

Operăm de 30 de ani pe o piaţă în continuă schimbare, suntem deschizători de drumuri noi prin promovarea unei mai bune siguranţe rutiere în România

 

 

Industrie Mică Prahova SA este una dintre societățile cu rădăcini adânci în economia județului Prahova. Fosta Întreprindere Județeană de Prestări Servicii și Producție Industrială Prahova a primit în primul an de după Revoluția din decembrie 1989 denumirea mai scurtă de Industrie Mică Prahova, devenind societate pe acțiuni. Acum este una dintre puținele întreprinderi de acest gen înființate în vremea comunismului care este încă operațională. Vorbim despre trecut, prezent și viitor cu directorul de peste treizeci de ani al societății, domnul Ioan Matreș.

Deschidem drumuri noi

Interviu cu directorul general al societății Industrie Mică Prahova SA, domnul Ioan Matreș

Domnul director general, ce ne puteți spune despre societatea pe care o conduceți? Care sunt atuurile și obiectivele sale?  

Anul acesta, Industrie Mică Prahova SA aniversează 30 de ani de activitate. Este o aniversare care ne onorează, deoarece un număr mic de societăţi cu capital românesc din judeţul Prahova, dar şi la nivel naţional au atins o vârstă asemănătoare. În prezent suntem activi pe piaţa semnalizării rutiere orizontale şi verticale din judeţul Prahova, dar şi pe cea naţională.

În cei 30 de ani de activitate am efectuat lucrări în domeniul marcajelor rutiere,  al indicatoarelor rutiere, dar şi al instalării parapetelor orizontale şi a altor elemente de siguranţă rutieră.

Prin tot ceea ce facem urmărim să oferim clienților noștri și, implicit, cetățenilor localităților în care operăm, produse și servicii de foarte bună calitate, creînd astfel un mediu rutier în care primează siguranța.

Vă aflați printre puținele societăți înființate în regimul anterior și care încă sunt viabile. Cum ați reușit să mențineți activitatea?

În cei treizeci de ani de muncă pe o piață supusă modificărilor continue, ne-am câștigat un bun renume și o poziție stabilă, prin adaptarea cu succes la nevoile acesteia. Nu a fost ușor, dar am făcut efortul de a menține forța de lucru și de a investi în achiziționarea utilajelor de care am avut nevoie. În aceeași măsură am investit în certificarea necesară operării în condiții optime. Deținem certificările ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 pentru domeniile: proiectare, execuție și amplasare marcaje și indicatoare rutiere pe drumurile publice, amplasare indicatoare kilometrice și hectometrice pe drumurile publice, amplasare parapeți metalici de protecție pe drumurile publice. Totodată, am primit Certificatul de Atestare Tehnică emis de Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România pentru execuție lucrări de semnalizare orizontală și verticală și dispozitive aferente siguranței circulației. Pe lângă aceasta, Industrie Mică Prahova SA desfășoară și activitatea de închiriere spații comerciale, spații de producție și pentru birouri.

 

 

Conform studiilor internaționale în domeniu, marcajele și indicatoarele rutiere sunt modalități simple de reducere a numărului victimelor accidentelor rutiere. Prin demersurile noastre cu privire la siguranța rutieră și cu ajutorul blogului „Drumul în siguranță”, intenționăm să facem cunoscute aceste soluții la nivel local deoarece este știut că România se află printre țările cu cea mai ridicată rată a mortalității din cauza accidentelor rutiere.

Ioan Matreș, Director general al Industrie Mică Prahova SA

Ați menționat preocuparea pe care o are societatea pentru siguranța rutieră. Cum se concretizează interesul manifestat pentru promovarea unei mai bune siguranțe rutiere?

Prin semnarea în anul 2013 a Cartei Europene a Siguranței Rutiere, am făcut un pas înainte în acest domeniu devenind una dintre organizațiile care se implică în mod activ în promovarea principiilor și a bunelor practici în domeniu și care își asumă astfel o parte din responsabilitatea pentru siguranța rutieră în Uniunea Europeană.

Marcajele rutiere nu sunt necesare doar pentru cosmetizarea localităților la începutul primăverii. Cu acest motto am lansat blogul „Drumul în siguranță”, primul blog de companie din România axat exclusiv pe tematica siguranței rutiere. Blogul a fost creat ca parte a angajamentului asumat de Industrie Mică Prahova SA în calitate de semnatar al Cartei Europene a Siguranței Rutiere. Studiile internaționale în domeniu demonstrează că atât marcajele cât și indicatoarele rutiere reprezintă modalități simple de reducere a numărului victimelor accidentelor rutiere. Prin blogul Drumul în siguranță, am căutat să facem cunoscute aceste soluții la nivel local deoarece este știut că România se află printre țările cu cea mai ridicată rată a mortalității din cauza accidentelor rutiere.

 

În 2018 și 2019 Industrie Mică Prahova SA s-a implicat în reducerea numărului victimelor accidentelor de circulație prin sprijinirea Proiectului Edward organizat de TISPOL și susținut de Comisia Europeană. Astfel, am derulat două campanii în mediul online: „Săptămâna fără evenimente rutiere” și „Zero alcool la volan!”

Anterior, în martie 2016, am creat și pus în practică „Siguranța ta contează și în trafic!”, campanie menită a educa școlarii/preșcolarii în privința normelor elementare de siguranță rutieră. Am continuat demersul cu o a doua etapă, anul trecut, când am extins scopul și obiectivele campaniei pentru a include și elevii de gimnaziu.

Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă urăm succes!

 

https://www.comunicatedeafaceri.ro/educatie/industrie-mica-prahova-sa-si-blogul-drumul-in-siguranta-continua-campania-siguranta-ta-conteaza-si-in-trafic

Galerie media  INDUSTRIE MICA