Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Intalnire de lucru a Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie din Regiunea Sud-Muntenia

Marti, 19 iulie 2022, Camera de Comert si Industrie Prahova a gazduit intalnirea de lucru a Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie din Regiunea Sud-Muntenia, la care au participat Presedintii Camerelor de Comert din Arges, Bucuresti, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ilfov si Teleorman, precum si Camera de Comert si Industrie a Romaniei care a fost reprezentata de Dl. Ovidiu Silaghi, Secretar General.

 

Scopul intalnirii a fost reorganizarea Asociatiei dar sedinta s-a transformat intr-un bun prilej de schimb de opinii, bune practici, expertiza si planuri comune de viitor, intre cei prezenti.

 

Discutiile au fost deschise de amfitrionul intalnirii, Dl. Aurelian Gogulescu, Presedintele CCI Prahova, care a facut un scurt istoric al Asociatiei punctand reperele marcante ale activitatii inca de la infiintarea sa din anul 2006 si necesitatea constituirii acestei organizatii in contextul momentului preaderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

 

Dl. Ovidiu Silaghi – Secretar General al CCIR a apreciat initiativa organizarii acestei intalniri si activitatea Asociatiei si a tinut sa informeze audienta asupra stadiului celor doua legi referitoare la Sistemul Cameral din Romania, aflate in dezbatere in Parlament,  precum  si necesitatea transmiterii unor informatii corecte si transparente catre mediul de afaceri cu privire la  importanta adoptarii si implementarii acestor acte legislative.

 

Ca o concluzie, toti participantii au agreat ideea unui schimb constant de informatii precum si organizarea unor intalniri viitoare periodice in Regiune, succesiv la fiecare Camera teritoriala, pentru intarirea si continuarea ideii de coeziune, actiune, proactivitate, vizibilitate si credibilitate, in scopul realizarii unui schimb de experienta atat la nivel de conducere dar si intre echipe, pentru constientizarea mediului de afaceri asupra importantei si reprezentativitatii fiecarei Camere judetene si a Sistemului Cameral din Romania.