Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Intalnirea Ministrului Agriculturii cu viticultorii prahoveni

In data de 28 februarie 2023, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat. la sala «Europa» de la sediul sau, intalnirea Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dl. Petre Daea, cu viticultorii prahoveni.

 

La eveniment au participat Prefectul Judetului Prahova – Dl. Virgiliu-Daniel Nanu, Dl. Deputat Bogdan Toader, reprezentanti ai institutiilor deconcentrate prahovene din domeniul agriculturii, membri ai Colegiului de Conducere al CCI Prahova. Domeniul vini-viticol a fost reprezentat de 25 de crame prahovene.

 

In deschidere, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, amfitrionul evenimentului, a salutat prezenta echipei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, condusa de Dl. Ministru Petre Daea si a expus o serie de date legate de sectorul vini-viticol, raportate la ansamblul agriculturii si economiei prahovene, impreuna cu principalele provocari cu care se confrunta in prezent firmele din acest domeniu. Totodata, Dl. Aurelian Gogulescu a accentuat ideea necesitatii crearii unui brand de tara din vinul romanesc, pentru a putea fi valorificat ca un veritabil vehicul de promovare a unui domeniu in care Romania se plaseaza pe pozitii fruntase, atat la nivel european, cat si mondial.

 

La randul  sau, Dl. Ministru Daea a apreciat evenimentul organizat de CCI Prahova ca fiind unul deosebit de binevenit si de util, felicitandu-l pe Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu pentru concretizarea unui demes cu adevarat salutar – acela de a-i reuni pe cei mai multi dintre viticultorii judetului Prahova si, astfel, de a da greutate unui domeniu care poate aduce Romaniei, in materie de promovare, mult mai multa recunoastere si apreciere.

 

In continuare, expertii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii  Rurale au prezentat programele de finantare pentru sectorul vini-viticol, din Planul National Strategic 2023 – 2027. Prezentarile au fost urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri.

 

Totodata, cu prilejul acestui eveniment, s-a stabilit incheierea, in perioada imediat urmatoare, a unui Acord de Cooperare intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Camera de Comeert si Industrie  Prahova, avand ca obiectiv informarea, promovarea si furnizarea de informatii privind instrumente de finantare, in scopul dezvoltarii firmelor prahovene din domeniul vini-viticol si, implicit, cresterea potentialului vini-viticol al judetului Prahova.