Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Întâlnirea reprezentanților mediului de afaceri cu Ministrul Economiei – Dl. Florin Marian Spătaru

Vineri, 20 ianuarie 2022, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, s-a desfasurat intalnirea reprezentantilor mediului de afaceri cu Ministrul Economiei, Dl. Florin Marian Spataru.

 

La evenimentul organizat de CCI Prahova in colaborare cu Prefectura Judetului Prahova au luat parte Dl. Prefect Virgiliu-Daniel Nanu, parlamentari prahoveni – Dna. Deputat Rodica Paraschiv, Dl. Senator Radu Oprea si Dl. Deputat Bogdan Toader. Totodata, mediul de afaceri a fost reprezentat de 60 de firme din Prahova, dar si din Bucuresti, Arges si Teleorman.

 

In deschidere, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, amfitrionul evenimentului, a salutat prezenta echipei Ministerului Economiei, condusa de Dl. Ministru Florin Marian Spataru si a prezentat o succinta radiografie a economiei prahovene la momentul actual, una dintre economiile de varf ale Romaniei.

 

La randul sau, Dl. Ministru Spataru si expertii din minister au adus in atentia firmelor informatii privind instrumentele financiare menite sa sprijine dezvoltarea mediului de afaceri in perioada urmatoare – scheme de ajutor de stat, care se adreseaza industriilor prelucratoare si doua programe de minimis – pentru economia circulara si pentru cresterea competitivitatii.

 

Legat de problematica deficitului de forta de munca si a invatamantului dual, un alt punct de pe agenda intalnirii, Dl. Ministru Spataru a amintit despre colaborarile aflate in derulare intre Ministerul Economiei si cel al Educatiei.

 

Prezentarile au fost urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri.