Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Invitație CCI Prahova sesiuni training gratuit eficiență energetică, ISO 50001 și ISO 14001

Avem deosebita plăcere să vă invităm să participați la prima sesiune de CURSURI GRATUITE care au drept obiectiv creșterea de conștientizare a angajatilor din IMM-uri în domeniul energiei regenerabile, eficienței și securității energetice, realizate în cadrul proiectului  „Powering Romanian SMEs to Increased Knowledge in Sustainable Efficiency/Dinamizarea IMM-urilor din România, prin creșterea cunoștințelor în eficiență sustenabilă”, ID 2022/346631, finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar norvegian 2014-2021 în cadrul „Programului de Energie din România”. Proiectul este implementat de Federația Generală a Sindicatelor FAMILIA, în calitate de promotor de proiect, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova – Partener 1 și Fellesforbundet, Norvegia – Partener 2.

Cursurile se vor desfășura pe parcursul a 4 zile în perioada 16-18 mai 2023, 4 ore curs/zi (in medie) + pranz si pauza de cafea,  la sediul CCI Prahova din Ploiești, Str. Cuza Vodă nr. 8, Sala Europa.

Temele generale sunt urmatoarele :

1. Energie regenerabilă: Directiva UE pentru Energie Regenerabilă, Circular Economy, Green Deal, Climate Action, EU Climate Transition Pathways, etc.

2. Eficiență și securitate energetică: Directiva UE pentru Eficiență Energetică, Planuri de Acțiune Națională privind Eficiența Energetică, Fit for 55, Energy 2020, etc.

3. Planul REPowerEU                    

4. Sistemul de Management al Energiei SR EN ISO 50001 și integrarea lui cu sistemele de management existente: SR EN ISO 9001 și SR EN ISO 14001

5. Bune practici în managementul energiei

Companiile interesate care isi desemneaza reprezentantii sa participe la sesiunile de formare, pot beneficia ulterior și de sesiuni de coaching, prin care 8 IMM-uri românești din sectorul construcțiilor vor primi asistență tehnică gratuită, in măsura in care  doresc sa  implementeze un Sistem robust de Management al Energiei, cu planuri personalizate pentru a răspunde nevoilor specifice ale activitatea lor.

Mentionam ca doar firmele cu anumite activitati pot beneficia de aceasta oportunitate si in acest sens va transmitem anexat lista CAEN-urilor eligibile, pentru a verifica posibilitatea participarii Dvs. in proiect. De asemenea, anexat va transmitem toate informatiile detaliate privind aceasta initiativa, alături de formularul de înscriere, pe care vă rugam să-l transmiteți completat la adresele de e-mail externe@cciph.ro și/sau andreea.cristoiu@cciph.ro, persoană de contact : Dna. Andreea Cristoiu, Expert recrutare grup țintă.

Inscrierea se va face pe principiul « primul venit-primul servit» iar programul detaliat al cursurilor va fi transmis ulterior doar companiilor care si-au manifestat interesul de participare.

În speranța că această informație va fi de un real folos activității dumneavoastră, vă rugăm să primiți, Stimată Doamnă/Stimate Domnule Director, asigurarea întregii noastre disponibilități de colaborare.

Cu deosebită stimă,

Gabriela STERIAN                                                                                                  Aurelian GOGULESCU

     Manager proiect                                                                                              Președinte, CCI PRAHOVA

Anexa_3_Fisa_informare Anexa_4_Fisa inregistrare GT Anexa_11_Definire domenii eligibile (CAEN)