Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Ministrul Petre Daea, la deschiderea „Festivalului Tinutului Vinului – Vin din Prahova”

Vinul, un concentrat de cultură și identitate, a fost promovat în cadrul Festivalului „Ținutului Vinului – Vin din Prahova”, eveniment care a avut loc in perioada 25-26 mai a.c., la Ploiesti, la Palatul Culturii. 
Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia Rus au participat la deschiderea oficială a Festivalului „Ținutului Vinului – Vin din Prahova”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova – reprezentata de Presedintele Aurelian Gogulescu – și Muzeul Județean de Științele Naturii, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
În cadrul evenimentului, renumite crame prahovene au promovat o gamă variată de vinuri valoroase, pe care vizitatorii au avut ocazia să le deguste și să le savureze.
„Viticultura este sectorul care s-a dezvoltat cel mai bine în ultimii ani în România și datorită programelor de reconversie. În viticultura României am investit aproximativ un miliard de euro și iată că se vede: plaiuri de vie , cu tehnologie nouă, cu soiuri bine conduse de către viticultori, cu o prelucare foarte bună”, a declarat ministrul Petre Daea.
Evenimentul face parte din seria de acțiuni și evenimente destinate promovării produselor vitivinicole prahovene și dezvoltării domeniului vitivinicol al județului Prahova din cadrul protocolului încheiat între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Camera de Comerț și Industrie Prahova.