Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Misiune economica in Bosnia-Hertegovina

In perioada 20 – 23 martie 2019, Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat o misiune economica in Bosnia-Hertegovina – la Banja Luka si Sarajevo.

Din delegatia condusa de Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, au facut parte companii prahovene din domeniul productiei de echipament pentru industria de petrol si gaze, productie tipografica si de materiale publicitare, servicii logistice si de service pentru utilaje de ridicat, editura, turism, servicii de consultanta si training profesional.

Programul delegatiei prahovene a fost deosebit de dens si a debutat la Banja Luka printr-o intalnire de lucru cu Ministrul Republicii Srpska al Economiei si Antreprenoriatului – Dl. Vjekoslav Petricevic. Totodata, la Banja Luka a avut loc  si o vizita la sediul Camerei de Comert si Industrie, cu organizarea de intalniri B2B pe domeniile de interes ale firmelor din delegatia prahoveana, apoi intalnirea cu Ministrul Integrarii Europene si Cooperarii Regionale – Dl. Zlatan Klokic, precum si vizite la doua firme.

La Sarajevo, programul delegatiei prahovene a cuprins intalniri la Agentia pentru Promovarea Investitiilor Straine (FIPA), ocazie cu care a avut loc semnarea unui Acord de Colaborare intre FIPA si CCI Prahova, dar si la Camera de Comert Federala Bosnia si Hertegovina.

Misiunea economica in organizarea CCI Prahova a reprezentat un util si necesar demers in vederea intaririi relatiilor dintre comunitatile de afaceri prahoveana si din Bosnia si Hertegovina, relatii care in viitor pot fi materializate prin creşterea volumului comerţului bilateral şi al investiţiilor reciproce.