Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Oportunitati de colaborare cu compania ARAMCO

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat miercuri, 24 aprilie 2019, la sediul sau, Forumul de Afaceri “Supply Chain și oportunități de afaceri în industria petrolului și gazelor în Arabia Saudită”, la propunerea ARAMCO – compania nationala de petrol a Arabiei Saudite, unul dintre cei mai importanti opearatori de profil, la nivel mondial.

La eveniment au participat 120 de persoane – reprezentanții a 80 companii de profil din toata tara, dar si din Italia si Turcia, asociații profesionale, reprezentanti ai autorităților centrale, ai mediului academic – reprezentat de catre Prorectorul UPG Ploiesti, Dl. Mihai Minescu, alaturi de reprezentantii ARAMCO, a caror delegatie a fost condusa de Dl. Ahmad Al-Sa’adi, Senior Vice-President ARAMCO.

Amfitrion al evenimentului a fost  Președintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, care, in cuvantul sau de deschidere, a precizat ca evenimentul organizat de CCI Prahova la initiativa ARAMCO reprezinta o premiera in Romania, ca si la nivelul sistemului cameral romanesc. Alegerea reprezentantilor ARAMCO de a  veni la Ploiesti, la CCI Prahova pentru a se intalni cu membrii comunitatii de afaceri din Romania, dovedeste recunoasterea fortei economice a judetului Prahova – traditia valoroasa a acestui judet in sectorul petrolier. Totodata, Presedintele CCI Prahova a precizat ca, urmare a discutiilor purtate cu Vicepresedintele ARAMCO, prezent la eveniment, a discutat despre organizarea impreuna, în a doua parte a anului în curs, a unei misiuni economice în Arabia Saudită.

Dl. Bogdan Mihăilescu, Consilierul personal al ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Ștefan Oprea, a sustinut o prezentare privind mediul investitional romanesc.

Dl. Ahmad Al-Sa’adi, Senior Vice-President ARAMCO, a apreciat  evenimentul de la CCI Prahova, considerându-l “extrem de important pentru intențiile noastre de a identifica în prezent colaboratori în România, cu atât mai mult cu cât ARAMCO are planuri mari de expansiune. Pentru activitățile din sectorul petrochimic, oportunitățile de colaborare cu România, cu Prahova în special, sunt foarte mari. Totodată, pentru sectorul offshore planurile noastre de dezvoltare sunt îndrăznețe și vrem să identificăm în România parteneri cu o bună expertiză”.

In continuarea forumului de afaceri, membrii echipei ARAMCO au prezentat  avantajele pe care le oferă Arabia Saudita investitorilor, condiții de colaborare și contractare în relația cu partenerii, precum si platforma Aramco e-Marketplace, pe care firmele românești care vizează colaborarea se pot înscrie pentru evaluarea eligibilității.

Forumul de afaceri a fost urmat de un program de întâlniri business-to-business, care a cuprins circa 50 de sesiuni de discutii intre firmele romanesti si reprezentantii ARAMCO.