Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Participare la SARBATORIREA A 70 DE ANI DE COLABORARE BILATERALA ROMANIA-AUSTRIA

La invitatia Ambasadei Austriei la Bucuresti, Dl. AURELIAN GOGULESCU, Presedintele CCI Prahova si Vice-Presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei pentru Diplomatie Economica,  a participat la evenimentul de sarbatorire a 70 de ani de relatii bilaterale dintre Romania si Austria.

La 1 mai 1950, avînd deja birouri în Paris, Londra, Roma și Frankfurt, Organizația de comerț exterior AUSSENWIRTSCHAFT AUSTRIA / AVANTAGE AUSTRIA, din cadrul Ambasadei Austriei in Romania, deschide la București cel de-al cincilea birou al organizației sale, care va sprijini cu succes companiile austriece în efortul lor de internaționalizare în următoarele decenii! Relațiile economice bilaterale dintre România și Austria se dezvoltă dinamic și avansează de la un punct culminant la altul. Companiile austriece de succes împreună cu managerii și angajații lor dedicați obțin o poziție excepțională în România, ajută la dezvoltarea țării din punct de vedere economic și social, se poziționează ca lideri de piață în multe domenii și sunt puternice în toate sferele de evoluție economică. 

Astfel, cu aceasta ocazie au fost sarbatoriti 70 de ani de relații economice bilaterale de succes, 70 de ani de dezvoltare comună, 70 de ani cu companii de succes, 70 de ani de AVANTAGE AUSTRIA România, 70 de ani de retrospectivă minunată.

La eveniment au participat: Dl. Ludovic Orban, Prim-Ministrul Romaniei, E.S. Dna. Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Dl. Gerd Bommer – Consilier Comercial si seful AVANTAGE AUSTRIA, Dl. Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Dl. Mihai Daraban, Presedintele CCIR, precum si reprezentantii la cel mai inalt nivel ale celor mai importante investitii austriece in Romania.

Austria, prin firmele austriece prezente în România, şi-a asigurat poziţia de lider în sectoare cheie ale economiei româneşti: grupul Erste, prin BCR, este cea mai mare instituţie din sistemul bancar, iar OMV deţine cea mai mare companie petrolieră din România – Petrom. Aproximativ 21% din piaţa asigurărilor este dominată tot de companii austriece, precum Uniqa Asigurări, Vienna Insurance Grup, Grawe. În industria construcţiilor sunt prezente firmele austriece Strabag sau Porr, iar în cea a materialelor de construcţii companiile Wienerberger, SW Umwelttechnik și Tondach. Industria de prelucrare a lemnului este dominată de firme cu capital austriac, precum Schweighofer Holzindustrie, Egger, Kronospan, în timp ce în industria zahărului, 25% din piaţă este dominată de Agrana Group.