Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Participarea Președintelui CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, la Forumul de Afaceri și Investiții Serbia – România

Miercuri, 13.04.2023, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, s-a deplasat la Belgrad, la Forumul de Afaceri și Investiții Serbia – România, care a avut loc în marja întrunirii Comisiei Mixte Interguvernamentale România – Republica Serbia. Forumul a avut ca tema principală dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două state, precum consolidarea prezenței firmelor românești pe piața din Serbia și atragerea de noi investiții în România. La eveniment au participat 31 de firme românești și 43 de firme sârbești.
“Exista perspective importante de colaborare economica si comerciala intre tarile noastre , iar domeniile pentru care consider ca potentialul este unul semnificativ sunt constructiile, energiile regenerabile, infrastructura rutiera si de cai ferate. O mentiune speciala doresc sa fac cu privire la interesul comun pentru accelerarea implementarii la scara larga economica a digitalizarii si a eficientei energetice si sustenabile”, a declarat Preşedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa: E.S. Dnei. Silvia Davidoiu – Ambasadorul României în Republica Serbia. Sistemul Cameral romanesc a fost reprezentat de catre Dl. Mihai Daraban – Președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Dna. Florica Chirita – Președintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timis, Dl. Gheorghe Seculici – Președintele CCIA Arad. Din partea Camerei de Comerț și Industrie Serbia a participat Dl. Mihailo Vesovic – Director al sectorului analize strategice, servicii și internaționalizare.
Delegația de afaceri din România a participat la lucrările Forumului de Afaceri și la întâlniri B2B cu companii din Serbia reprezentative din domenii de activitate precum energie verde, construcții și imobiliare (devoltatori imobiliari), industrie, IT&C, agricultură și procesare alimentară, alte domenii. Evenimentul a fost dedicat dezvoltării relațiilor bilaterale dintre cele două țări, consolidării prezenței firmelor românești pe piața din Serbia și atragerii de noi investiții în România. Totodată, amploarea evenimentului și gradul înalt de reprezentativitate au constituit cadrul optim pentru firmele românești să stabilească contacte de afaceri directe cu parteneri de vârf din Serbia.