Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Participarea Presedintelui CCI Prahova la Conferinta OCDE de la Bucuresti

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a participat astazi, 9 februarie 2023, la Conferinta “Aderarea la OCDE – Oportunitati pentru mediul de afaceri din Romania”, organizata de Guvernul Romaniei in colaborare cu Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica – OCDE, la Hotelul Hilton din Bucuresti.

In deschiderea evenimentului, Prim-Ministrul Romaniei, Dl. Nicolae Ciucă, a afirmat că scopul acestui format de dezbateri, lansat cu acest prilej, in premiera, este de a deschide o platformă de consultări constante cu mediul de business, aflat, alături de instituţiile statului, în prima linie a pregătirii aderării la OCDE. Aderarea la OCDE este următorul pas pe drumul României către modernizare, dezvoltare şi prosperitate, a mai precizat Premierul.

La rândul său, Secretarul – General al  OCDE, Dl. Mathias Cormann, a declarat că aderarea României va aduce nu doar prosperitate și o administrație mai performantă, ci și respectabilitate. El a mai spus că procesul de aderare se bazează pe performanța economiei românești din ultimii 20 de ani, respectiv reducerea la jumătate a decalajului dintre produsul intern brut național și media la nivelul OCDE.

Dezbaterile din marja acestui eveniment au reunit înalţi reprezentanţi ai OCDE, ai echipei guvernamentale a Romaniei, ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, ai organizatiilor neguvernamentale şi peste 70 de  reprezentanţi ai mediului de afaceri. Sistemul cameral romanesc a fost reprezentat de catre CCI a Romaniei – prin Dl. Mihai Daraban, Presedinte si Dl. Ovidiu Silaghi, Secretar General si de catre Presedintii CCIA Arges, CCIA Dambovita si CCI Prahova.