Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Presedintele Aurelian Gogulescu – intalnire online cu reprezentantii JETRO Romania

În data de 4 martie 2021, la initiativa JETRO Romania, Dl. Aurelian Gogulescu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, a participat la o întâlnire online cu reprezentanții organizației nipone.

Evenimentul a avut ca scop prezentarea noului director general – Dl. Shigeyo Nishizawa, care l-a înlocuit pe Dl. Keisuke Mizuno la conducerea JETRO Romania.

JETRO – Organizația de Comerț Exterior a Japoniei – este un colaborator apropiat al Camerei de Comerț și Industrie Prahova, susținând constant inițiativele CCI Prahova de a apropia mediile de afaceri din cele două țări.

În acest sens, întâlnirea din 4 martie a avut ca scop nu numai aprofundarea cunoașterii reciproce, dar și discutarea unor aspecte concrete care să ducă la intensificarea relațiilor comerciale dintre județul Prahova și Japonia si atragerea de investitii nipone in judetul nostru.

Interesul CCI Prahova pentru dezvoltarea relațiilor cu mediul de afaceri nipon nu este unul întâmplător. In primele 10 luni ale anului 2020, volumul schimburilor comerciale dintre judetul Prahova si Japonia a totalizat  peste 11 milioane Euro din care 0.96 milioane Euro au reprezentat exporturi si 10.24 milioane Euro importuri. Fata de aceeasi perioada din 2019, atat importurile cat si exporturile au inregistrat o scadere. Este evident potențialul comercial și investițional reprezentat de piața niponă, cu atât mai mult cu cât aceasta este real interesată de produse care pot fi furnizate de companiile prahovene: produse viticole, produse ale industriei agro-food, echipamente mecanice, componente auto, lemn, produse chimice, produse metalurgice, textile și încălțăminte.