Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Președintele Aurelian Gogulescu s-a întâlnit cu o delegație din Macedonia de Nord

Miercuri, 13 martie 2019, Dl. Aurelian Gogulescu, in dubla sa calitate de Presedinte al Camerei de Comert si Industrie Prahova si de Consul Onorific al Republicii Macedonia de Nord la Ploiesti, s-a intanit cu o delegatie oficiala din Republica Macedonia de Nord condusa de E.S. Dl. Talat Xhaferi, Presedintele Adunarii Republicii Macedonia de Nord.

Acesta s-a aflat intr-o vizita oficiala in Romania, la invitatia Presedintelui Senatului Roman, cu ocazia ratificarii de catre Senat a Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la NATO. Votul Senatului, din 13 martie 2019, a incheiat procesul de aprobare a legii de ratificare a Protocolului în Parlamentul României, după votul în unanimitate a proiectului de lege de către Camera Deputaților, la 27 februarie 2019.

La intrevedere au mai participat : E.S. Gabriel Atanasov, Ambasadorul Republicii Macedonia de Nord in Romania, E.S. Dl. Derek Feely, Ambasadorul Irlandei in Romania si Republica Macedonia de Nord, E.S. Dna. Taous Djellouli, Ambasadoarea Republicii Populare si Democratice Algeria in Romania si Republica Macedonia de Nord, E.S Dna. María Eugenia Echeverría Herrera, Ambasadoarea Republicii Peru in Romania si Republica Macedonia de Nord,  Dl. Serban Dimitrie Sturdza, Consul Onorific al Republicii Macedonia de Nord la Constanta.

In cadrul dialogului au fost abordate aspecte privind relatia de colaborare dintre Romania si Republica Macedonia de Nord, pe plan economic – in contextul in care schimburile comerciale dintre cele doua tari au inregistrat o crestere constanta –  dar si social si cultural. Ratificarea recentă, în Adunarea Republicii Macedonia de Nord, a Acordului bilateral cu Romania privind cooperarea în domeniile culturii şi educaţiei, are potențialul de a contribui la aprofundarea colaborării dintre cele două state.