Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Președintele Aurelian Gogulescu, invitat și speaker la Formul de Afaceri România-Republica Moldova

Marti, 9 aprilie 2024, la invitatia Dlui. Stefan-Radu Oprea – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Dl. Aurelian Gogulescu – Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova – a participat in calitate de vorbitor la Forumul de Afaceri Romania – Republica Moldova, desfasurat la Palatul Parlamentului.
In cuvantul sau, Dl. Presedinte Aurelian Gogulescu a vorbit despre reperele colaborarii dintre CCI Prahova si Republica Moldova, evidentiind rezultatele concrete, oportunitatile, precum si noi propuneri de parteneriate in cadrul acestei colaborari.
Forumul economic a avut loc in marja celei de-a XII-a sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economica dintre Romania si Republica Moldova, desfasurat in perioada 8 – 9 aprilie 2024, sub egida Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.
Romania a fost reprezentata de catre Dl. Ștefan-Radu Oprea – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Co-Presedinte al Comisiei si Presedintele partii romane, iar Republica Moldova – de către Viceprim-Ministrul și Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dl. Dumitru Alaiba, in calitate de Co-Presedinte al Comisiei si Președinte al părții moldovenești .
Comisia interguvernamentală de colaborare economică Romania – Republica Moldova este o platformă bilaterală între cele doua tari, pentru promovarea și dezvoltarea relațiilor economice, pentru identificarea de oportunități și stabilirea de direcții de colaborare, cu întâlniri periodice pentru evaluarea progreselor și identificarea noilor obiective.