Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Prezentare a primului apel de proiecte al Programului Tranziție Justă (PTJ) 2021- 2027

In data de 14 noiembrie 2023, a avut loc, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, evenimentul de prezentare a Oportunitatilor de finantare pentru IMM-uri, urmare a lansarii recente a primului apel de proiecte al Programului Tranziție Justă (PTJ) 2021- 2027. Acest apel vizează componenta “Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, din cadrul acțiunii ”Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”.

Actiunea, organizata la initiativa si in colaborare cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, a reunit peste 70 de participanti – reprezentantii a 50 de intreprinderi mici si mijlocii din judetul Prahova, dar si invitati oficiali – Prefectul Judetului Prahova – Dl. Virgiliul Daniel Nanu si Presedintele Patronatului IMM Prahova – Dl. Florin Duma.

Totodata, au fost prezenti si reprezentantii conducerii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova, Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

Echipa de experti ai ADR Sud-Muntenia, prezenta la eveniment, a fost condusa de Dl. Liviu Musat – Director General, iar Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a fost reprezentat de catre Dna. Lucia Popescu – Sef Serviciu.

In cuvantul sau de deschidere, Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu,  s-a referit la experienta si expertiza de 25 de ani a CCI Prahova, in activitatea de derulare de proiecte, in care au fost desfasurate activitati de care au beneficiat, de-a lungul timpului, companiile prahovene – direct, sau prin intermediul angajatilor lor.

In continuare, CCI Prahova se preocupa de accesarea de noi fonduri din finantari ale Uniunii Europene, dar si din alte surse de finantare, pe baza carora sunt realizate activitati pentru reprezentantii mediului de afaceri.

In cadrul evenimentului, expertii ADR Sud Muntenia au prezentat Programul Tranzitie Justa 2021-2027 – Prioritatea 5, Prahova, Ghidul solicitantului – componenta „Investitii pentru dezvoltarea IMM, care sprijina cresterea durabila si crearea de locuri de munca”, precum si oportunitati de finantare pentru microintreprinderi.

Prezentarile au fost urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri, la care reprezentantii ADR Sud Muntenia si ai Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene au raspuns numeroaselor intrebari venite din parte firmelor participante.