Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Seminar de prezentare SISTEME ENERGETICE FOTOVOLTAICE

Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat, in data de 21 iunie 2022, la Sala Europa de la sediul său, un seminar de prezentare a sistemelor de energie fotovoltaică – ca alternativă viabilă la sursele de energie tradițională.

Evenimentul a fost realizat in colaborare cu două companii prahovene din domeniul energiei – General Meel Electric și  Sunprojekt System, ai caror reprezentanti au susținut prezentări și au răspuns întrebărilor participanților.

In deschiderea seminarului, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, a apreciat interesul deosebit suscitat in randul companiilor de tematica propusa, ca o confirmare a faptului ca criza energetica are un impact fara precedent  la nivelul economiei si al societatii, iar – pe acest fond – se observa o tendinta din ce in ce mai pronuntata de orientare catre solutii de energie alternativa, in special din surse fotovoltaice.

In cadrul evenimentului au fost prezentate si suspuse dezbaterii urmatoarele teme:

Oportunitatea construirii de centrale electrice fotovoltaice pentru domeniile rezidential, comercial si industrial; Prezentarea Centralelor Electrice Fotovoltaice – Solutii tehnice – executie personalizata in functie de statutul proprietarului ;  Solutii de finantare – domeniu rezidential si domeniu comercial / industrial; Durata de viata / garantii / asigurari / avantaje;  Legea prosumatorului ; Mixul de energie;  Solutii de montaj; Tendinte si prognoze in domeniul energiei solare – vanzare si preturi.

Sesiunea de prezentari a fost urmata de discutii in cadrul a trei paneluri, in functie de interesul participantilor – Tehnic, Legislativ si Comercial.

La seminar au participat peste 100 persoane, reprezentanti ai frmelor din Prahova, Bucuresti, Arges, Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Ilfov.

Parteneri media: Prahova Business,  Ploiesti TV, Ziarul Ploiestii, Ziarul Prahova, Energy Industry Review, Radio MAGIC FM, Prahova Economica, Prahova News, Ziarul Telegrama, Dada TV, LACE Magazine.