Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Seminar Economic Romania – Republica Macedonia de Nord, la CCI Prahova

Camera de Comert si Industrie Prahova a organizat joi, 7 noiembrie 2019, Seminarul Economic Romania – Republica Macedonia de Nord, amfitrionul evenimentului, la care a participat si primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, fiind Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu.

Evenimentul, la care au participat 50 de persoane de la 25 de firme, a fost onorat de prezenta Doamnei Zorica Apostolska, Ministrul Investitiilor Straine din Republica Macedonia de Nord si a Ambasadorului Republicii Macedonia de Nord in Romania, Dl. Gabriel Atanasov.

Delegatia nord-macedoneana a fost primita si de catre conducerea Consiliului Judetean Prahova, in frunte cu Presedintele Bogdan Toader.

Scopul acestei actiuni a fost prezentarea conditiilor de investitii de pe piata nord-macedoneana si in special a facilitatilor oferite investitorilor straini, precum si identificarea oportunitatilor de colaborare bilaterala, in vederea stimularii de parteneriate reciproc avantajoase cu antreprenori din Republica Macedonia de Nord.

Cu acest prilej a fost prezentat în detaliu programul de dezvoltare economica implementat de Guvernul din Macedonia de Nord, care vizează în prima faza susținerea investitorilor din industriile producătoare (manufactura), urmând ca pe viitor sa fie incluse și alte sectoare economice. Programul guvernamental se desfasoara pe 3 piloni: incurajarea investițiilor, susținerea pentru accesarea de noi piețe și sprijinul inovării. Pachetele de reglementari conțin masuri menite sa încurajeze investitorii prin rambursarea anumitor categorii de cheltuieli sau acordarea de granturi.

Apartenenta Republicii Macedonia de Nord la spatiul balcanic si perspectiva sa concreta de integrare in UE si NATO constituie un context deosebit de favorabil pentru dezvoltarea colaborarilor economice, comerciale si investitionale, aceasta tara avand traditie in domeniul industrial si agricol si o economie deschisa, bazata pe stimularea comertului exterior.