Camera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie PrahovaCamera de Comerț și Industrie Prahova

Seminar ”Modificări recente în legislația muncii: Drepturi și obligații ale angajatorilor”

Camera de Comerț și Industrie Prahova în colaborare cu Cabinetul de avocatură Gruia Dufaut au organizat, in data de 15 februarie 2023, la Sala Europa de la sediul CCI Prahova, seminarul intitulat ”Modificări recente în legislația muncii: Drepturi și obligații ale angajatorilor”.

 

Seminarul a fost deschis de catre Presedintele CCI Prahova, Dl. Aurelian Gogulescu, in calitate de amfitrion, urmat de Dna. Dana Gruia Dufaut, Avocat fondator al Cabinetului de avocatura, cu o scurta prezentare a firmei.

 

In cadrul evenimentului au fost prezentate principalele modificări apărute în legislația muncii și perspectivele pentru 2023 pentru angajatori. Expertul Cabinetului Gruia Dufaut, specializat în dreptul muncii și protecției sociale, a expus o serie de aspecte de ordin teoretic și practic ce trebuie avute în vedere de catre angajatori și de responsabilii departamentelor de HR, de la momentul recrutării angajaților până la modificarea sau încherierea raporturilor de muncă.

 

Subiectele abordate au vizat aspecte practice privind redactarea contractului individual de muncă, drepturile salariale și sociale ale angajaților, aspecte teoretice și practice referitoare la dialogul social, negocierea colectivă, reorganizarea societății – bune practici în materie de HR.

 

Prezentarile au fost urmate de o sesiune de intrebari si raspunsuri, la care cei 40 de participanti, reprezentand firme prahovene, dar si din Bucuresti, au fost deosebit de activi.